Dragomir: Liga I va rămâne Burger până la anul

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că partenerul competiţiei "Liga I" este Burger, înţelegerea urmând să continue pentru încă un an, în timp ce partenerul LPF este postul de televiziune Realitatea.

14 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Liga I va rămâne Burger până la anul

Dragomir: Liga I va rămâne Burger până la anul (Imagine: Mediafax Foto)

"Mergem mai departe cu Burger. Contractul este pentru Liga I, nu pentru LPF. Este ca şi cum aş avea Carpaţi SA, dar am şi Intercontinantalul. Una este Carpaţi SA şi alta obiectivul Inter în cadrul Carpaţi. Partenerul Ligii Profesioniste de Fotbal este Realitatea TV, iar al competiţiei, al Ligii I, este Burger, până în vară", a spus Dumitru Dragomir.

Trustul de presă Realitatea Media a devenit sponsorul oficial al Ligii I de fotbal în urma contractului de imagine semnat pe 9 mai cu Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), a cărui valoare anuală se ridică la 1,2 milioane de euro plus TVA, după cum a declarat la vremea respectivă, pentru MEDIAFAX, Dumitru Dragomir.

Tot luni, preşedintele LPF a explicat că forul pe care îl conduce nu a încălcat contractul legat de drepturile de televizare cu câştigătorii licitaţiei privind orele de disputate ale partidelor. "Nu s-a încălcat cu nimic contractul şi caietul de sarcini dinaintea licitaţiei. Contractul cu firmele care au câştigat licitaţia nu este încălcat. Se va ajunge să jucăm şi vinerea, dar nu aşa cum au spus ei, să jucăm şi luni, şi aşa mai departe. Nu vom fi niciodată de acord să jucăm în arşiţă, la orele 13.00, 15.00, 17.00, jucăm la ora fixată de federaţie, ora 18.00, şi la echipele care au nocturnă vom face în aşa fel încât să existe un decalaj cât de cât. Aşa se întâmplă şi în Franţa, Spania, Anglia, Germania", a precizat şeful LPF.

Postul Antena 1, alături de operatorul de cablu RCS&RDS, a câştigat pe 31 martie licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro. Drepturile TV vizează sezoanele 2008/2009, 2009/2010 şi 2010/2011.

Cea mai mare parte a meciurilor vor fi difuzate de televiziunea GSP TV, deţinută de trustul Intact, care va fi lansată pe 25 iulie. Însă vor fi difuzate partide şi pe GSP TV 2, 3 şi 4, programe care au fost autorizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) să funcţioneze pe licenţa GSP, ca urmare a solicitării SC Camina Trust SRL Bucureşti.

Potrivit lui Mircea Toader, prin contractul cu Liga Profesionistă de Fotbal există obligativitatea de a transmite 7 din 9 meciuri pe etapă, din care 4 sunt la aceeaşi oră. "Vrem să ieşim dintr-un impas creat de modalitatea de programare a meciurilor de fotbal începând cu campionatul 2008-2009. Prin licenţa pe care a luat-o Intact cu RCS&RDS, există obligativitatea de a transmite 7 din 9 meciuri pe etapă, din care 4 sunt la aceeaşi oră. Soluţia noastră este să ne permiteţi ca în cadrul aceleiaşi licenţe GSP TV să ridicăm patru meciuri pe satelit şi să le coborâm lăsând la latitudinea fiecărui cablist să le preia", le-a spus Mircea Toader membrilor CNA.

Astfel, "pe durata a două ore, în loc de un canal o să fim patru", a spus Toader. El a mai precizat că, în momentul în care s-a semnat contractul pentru Liga I, nu se ştia că se va modifica regulamentul de desfăşurare a meciurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici