Dragomir: Nu mă deranjează că Ţiriac şi Năstase îl susţin pe Cosac

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, care candidează pentru un nou mandat la conducerea FRT, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că nu o deranjează faptul că foştii mari jucători, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, îl susţin pe George Cosac în cursa electorală.

328 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Nu mă deranjează că Ţiriac şi Năstase îl susţin pe Cosac

Ruxandra Dragomir (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Niciodată nu am negat faptul că tenisul românesc are nevoie de domnii Ţiriac şi Năstase. Eu am făcut toate demersurile şi dânşii au fost invitaţi la cele mai importante evenimente ale FRT, dar, din păcate, nu au venit din motive personale sau poate au fost ocupaţi. Însă eu consider în continuare că este nevoie ca aceste nume să fie alături de tenisul românesc. Ştiu că domnii Ţiriac şi Năstase îl susţin pe contracandidatul meu principal, George Cosac. De altfel, el a şi declarat acest lucru. Dar pe mine nu mă deranjează că este susţinut de către cei doi, dimpotrivă. Consider că eu nu am greşit cu nimic până acum şi că am făcut totul în beneficiul tenisului", a spus Ruxandra Dragomir la prezentarea proiectului pentru noul mandat.

Ruxandra Dragomir susţine că nu conduce într-un mod dictatorial federaţia, aşa cum a afirmat fostul căpitan al echipei României de Cupa Davis, Andrei Pavel. "Ce înseamnă să conduci dictatorial? Mai întâi să definim ce înseamnă. Eu nu conduc singură, noi avem un Comitet Director şi toate deciziile s-au luat în cadrul acestui Comitet Director. De aceea noi considerăm, la fel ca şi cluburile care ne susţin, că toate deciziile au fost corecte şi în beneficiul tenisului. Dar probabil că aceste declaraţii sunt făcute într-o campanie electorală permanentă, pentru că de când am venit la conducerea FRT parcă ne aflăm într-o continuă campanie electorală", a afirmat ea.

Actualul preşedinte îşi asumă decizia de a-l schimba pe Andrei Pavel din funcţia de căpitan nejucător pe care o consideră "în beneficiul tenisului". "Din punctul meu de vedere nu există niciun conflict cu Andrei Pavel. S-a luat o decizie în Comitetul Director de a fi schimbat Andrei Pavel pentru că el venea doar o dată pe an în România sau de două ori, ceea ce nu este suficient. Asta nu înseamnă că el nu este dedicat echipei naţionale, dar timpul lui era limitat pentru proiectul nostru această schimbare s-a dovedit a fi necesară. Şi nu a fost împotriva unei persoane, ci în beneficiul tenisului. Iar eu îmi asum orice decizie pe care am luat-o până acum", a explicat Dragomir.

În ceea ce priveşte boicotul anumitor jucători de la meciul de baraj România - Olanda, preşedintele FRT a afirmat că apreciază solidaritatea acestora faţă de Andrei Pavel, dar a explicat că la federaţie deciziile nu se iau "pe prietenii". "Nu am simţit un boicot, am simţit o solidaritate faţă de un prieten al lor, Andrei Pavel. Şi apreciez această solidaritate, această prietenie, dar aici, când vorbim de federaţie nu vorbim de prietenii, vorbim de lucruri foarte serioase şi profesioniste. Şi Irina Spârlea îmi e prietenă foarte bună, dar în momentul în care nu s-a mai putut ocupa aşa cum Comitetul Director consideră că trebuie să se ocupe un căpitan, în momentul în care stai în străinătate şi vii în România doar o dată pe an, am considerat că nu este suficient. Deci lucrurile nu se mai fac pe favoritisme şi prietenii. Cineva trebuie să rămână într-o funcţie dacă este bun şi foarte dedicat", a menţionat ea.

Ruxandra Dragomir are încredere în şansele României de a ajunge din nou în Grupa Mondială a Cupei Davis şi afirmă că este posibil ca Victor Hănescu să revină şi el la echipa naţională. "Ne batem acolo pentru accederea în Grupa Mondială. Ultimele două meciuri au fost câştigate, iar cu Danemarca am câştigat fără Victor Hănescu. Se pare însă că Victor Hănescu va reveni la echipa naţională. Aceştia sunt jucătorii pe care îi avem şi încercăm să îi promovăm cât putem de bine. Eu sunt foarte mulţumită atâta timp cât avem jucătorii din trecut. Noi creştem jucători noi, dar acest lucru se va vedea pe termen mediu sau lung. Jucătorii de tenis nu ies de pe o zi pe alta, e nevoie de ani", a mai spus Dragomir.

Actualul preşedinte nu are regrete în privinţa deciziilor luate până acum. "Bineînţeles că am făcut şi greşeli, dar nu am regrete. Eu simt că tot ce am făcut până acum am făcut în beneficiul tenisului. Federaţia Română de Tenis beneficiază acum de trei voturi în Adunarea Genrală a federaţiei internaţionale, ceea ce este mare lucru. Nu mai suntem pe ultimul loc, suntem undeva la mijloc, între federaţiile de renume ca Spania sau Italia. Acum avem o forţă mult mai mare, am devenit o naţiune de rang B şi sper eu că vom ajunge o naţiune A. Toate proiectele pe care mi le-am propus în actualul mandat au fost implementate cu succes şi nu văd de ce viitoarele proiecte nu ar fi concrete", a precizat preşedintele FRT.

Referitor la schimbarea statutului Federaţiei Române de Tenis, Dragomir a menţionat că acest lucru a fost votat de două ori de Adunarea Generală, dar de fiecare dată a proiectul a fost blocat în instanţă de anumite cluburi. " Schimbarea statutului nu a fost un demers ratat, ci unul de mare succes. Schimbarea statutului a fost votată de Adunarea Generală în 2009, dar a fost oprită în instanţă de două sau trei cluburi. S-a revotat în 2011 cu mare succes, dar din nou a fost oprit în instanţă şi avem o înfăţişare la 25 februarie. Sunt două-trei cluburi, printre care şi cel al lui George Cosac. Cu toate că el susţine că doreşte să schimbe statutul", a explicat ea.

Printre proiectele Ruxandrei Dragomir pentru câştigarea unui nou mandat se numără cooptarea în Consiliul Director a reprezentanţilor regiunilor, facilităţi de pregătire la Bucureşti pentru sportivii din teritoriu, sprijinirea Centrelor Regionale prin dirijarea către acestea a unei părţi din taxele FRT, precum şi modernizarea Centrului Naţional de Tenis conform standardelor europene.

Ruxandra Dragomir a menţionat că în lupta electorală nu va apela la "lovituri sub centură". "Eu nu ştiu cum este să dai sub centură. Nu cred că am dat vreodată şi nici nu vreau să învăţ lucru ăsta. Nici din partea contracandidaţilor nu am primit lovituri sub centură, cel puţin nu am simţit nicio durere", a spus Dragomir.

La conferinţa de presă a Ruxandrei Dragomir a fost prezent şi Mircea Rusu, unul dintre contracandidaţii la preşedinţia FRT.

Ruxandra Dragomir, George Cosac, Şerban Ion şi Mihai Rusu vor candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, alegerile urmând să se desfăşoare în cadrul Adunării Generale programată la 22 februarie, de la ora 14.00, la hotel Pullman din Bucureşti.

Cu o zi înainte de AGA, la 21 februarie, va avea loc Adunarea Generală Ordinară a FR Tenis, cu începere de la ora 10.00, tot la hotel Pullman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici