Dragomir: Salariatul Duru este vinovat de toate nenorocirile din fotbalul intern

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că directorul administraţiei de licenţiere al FRF, Viorel Duru, este vinovat de toate "nenorocirile" din fotbalul românesc din ultimii trei ani, inclusiv de cazul Rapid/Concordia, pentru că nu a acordat licenţă provizorie grupării giuleştene.

278 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Salariatul Duru este vinovat de toate nenorocirile din fotbalul intern

Dumitru Dragomir (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

Dragomir susţine că FRF a ales un dosar de licenţiere cu condiţii foarte greu de îndeplinit pentru ca Viorel Duru "să facă ce vrea din fotbalul românesc la masa verde": "Pentru mine meritul sportiv primează în toate situaţiile din lume. Rapid a terminat pe locul 8. Cine îmi spune mie că Duru, care poate să scoată dosare cum vrea el, poate să scoată Rapidul cum vrea el şi să ajungă România cum a ajuns acum din punct de vedere al imaginii în Europa. Asta se datorează numai salariatului Duru care a încurcat pe toată lumea, Craiova, Timişoara, Bistriţa, Oradea şi aşa mai departe. De ce noi, România, nu am luat dosarul de licenţiere pe care l-a luat Spania, Anglia, Germania, de ce? A, ca să fii la mâna unui om care poate să facă ce vrea din fotbal la masa verde. Şi atunci cum să îl acuzi pe Dragomir de ceva?", a explicat oficialul Ligii

Dumitru Dragomir îl acuză pe Viorel Duru şi pentru că LPF a acordat în 2011 banii din drepturile TV clubului Universtiatea Craiova ca urmare a unui document fals semnat de directorul de licenţiere. "Rapid a terminat pe locul 8. Noi trebuia să fim mai maleabili la comisia de licenţiere. De acolo au plecat toate fisurile în ultimii trei ani şi toate necazurile. Eu am primit de la comisia de licenţiere un document fals şi am dat banii din drepturile TV Craiovei. Am dat banii pe un document fals, certificatul de licenţiere trimis de FRF este fals şi când ne-a chemat Garda Financiară şi ANAF-ul la FRF domnul Duru a spus că este «eroare materială». Asta după ce LPF dăduse banii Craiovei. Şi acum Mitică Dragomir şi Liga sunt acuzaţi de prostii", a menţionat Dumitru Dragomir.

În opinia şefului LPF, comisia de licenţiere trebuia să acorde provizoriu licenţa grupării Rapid până la decizia Tribunalului Bucureşti în ceea ce priveşte planul de reorganizare. "Comisia de licenţiere trebuia să dea aviz Rapidului până primea aprobarea planului de reorganizare. Dar nu s-a vrut din partea federaţei, a comisiei de licenţiere. De aici a plecat toată nenorocirea. Când a văzut că U Cluj a câştigat la TAS, comisia de licenţiere trebuia să revizuiască imediat dosarul Rapidului şi să îi dea acceptul provizoriu. Dacă Rapid primeşte aprobarea planului de reorganizare în septembrie, cum a fost scos Rapidul din Liga I? Cum răspunde Duru la chestia asta? Şi nu se poate vorbi de termene limită, pentru că instanţele judecătoreşti nu sunt la dispoziţia comisiilor sau a FRF. Puteau să dea un verdict şi peste 8-9 etape, iar noi ne luam măsuri. Deci, începeai campionatul cu 18 echipe, dar îl terminai cu 14 să zicem. Şi nu încălcai regulamentul", a afirmat preşedintele Ligii.

Dragomir spune că a solicitat FRF demiterea directorului administraţiei de licenţiere, pe care îl consideră vinovat şi în cazul "Concordia Chiajna-Rapid", dar Mircea Sandu nu l-a dat afară chiar dacă a promis acest lucru într-o Adunare Generală. "Am cerut înlocuirea domnului Duru de mult. Numai că Mircea Sandu a promis că dacă Universitatea Cluj va lua licenţa la TAS îl dă afară. Dar nu l-a dat afară. N-am să înţeleg niciodată pentru ce a făcut chestia asta", a spus Dragomir într-o conferinţă de presă.

Dragomir consideră că FRF prin comisia de licenţiere a vrut să lovească în banii încasaţi de cluburile din Liga I din drepturile TV. Motivul este "invidia", adaugă preşedintele LPF. "Asta a fost nenorocirea, nu s-a vrut să se dea o mână de ajutor legal unei echipe profesioniste (n.r. - Rapid). Pentru că acolo, la federaţie, s-a vrut să lovească în banii de la televiziuni şi să lovească în cluburi. De la suma imensă pe care au luat-o cluburile din drepturile TV a plecat. După părerea mea sunt invidii foarte mari pe tema asta", a precizat Dumitru Dragomir.

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, acuzat, luni, de Mircea Sandu de "incompetenţă", nu va fi demis. "Valentin Alexandru este un profesionist de care nu mă voi dezice niciodată. Îndepărtarea lui Valentin Alexandru nu ţine nici de federaţie, nici de nimeni, ţine de mine. Şi nu îl demit pe Valentin Alexandru. Numai dacă plec eu de la Ligă, cel care vine după mine bineînţeles că o să vină cu secretarul lui general. Pentru că Vali Alexandru a fost un funcţionar excepţional şi nu iau măsuri cu el", a mai spus Dragomir.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, Viorel Duru a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Dragomir: "Dumitru Dragomir este vicepreşedintele federaţiei, este şeful meu şi nu pot comenta declaraţiile dânsului".

TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgenţă al FRF.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.

Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici