Drogba a caracterizat drept "dramă naţionala" busculada petrecută la stadionul din Abidjan

Atacantul ivorian Didier Drogba a calificat, luni, drept "dramă naţională" busculada care s-a soldat cu 19 morţi, petrecută duminică la stadionul Houphouet-Boigny din Abidjan, înaintea partidei Coasta de Fildeş - Malawi, din preliminariile CM-2010, informează AFP.

6 afișări

"Este o dramă naţională. Am aflat de acest eveniment abia după meci. Am fost şocaţi când am aflat că au existat pesoane decedate. Am avut probleme în a înţelegere ceea ce s-a întâmplat", a declarat internaţionalul ivorian pentru Infosport.

Drogba consideră că astfel de incidente impiedică dezvoltarea fotbalului de pe teritoriul african: "Va trebui să tragem consecinţele şi lecţiile în urma acestui incident, pentru a schimba lucrurile în direcţia cea bună. Astfel de lucrurile sunt cele ce împiedică dezvoltarea fotbalului din Africa".

Nouăsprezece persoane au murit şi 132 au fost rănite, duminică, într-o busculadă ce a avut loc pe stadionul Houphouet-Boigny din Abidjan, înainte de meciul de fotbal dintre Coasta de Fildeş şi Malawi.

Potrivit unor surse medicale, poliţia ar fi folosit gaze lacrimogene, în momentul în care mai mulţi suporteri au forţat o trecere pentru a intra în stadion, provocând o busculadă şi prăbuşirea unui zid.

Renovat recent, stadionul Houphouet-Boigny, cu o capacitate de 35.000 de locuri, a fost arhiplin la acest meci, la care Coasta de Fildeş s-a impus cu scorul de 5-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici