Dublul campion olimpic Sun Yang, în detenţie administrativă după ce a condus fără permis

Înotătorul chinez Sun Yang, dublu campion olimpic, a fost condamnat la şapte zile de detenţie admnistrativă pentru că a condus fără permis.

99 afișări
Imaginea articolului Dublul campion olimpic Sun Yang, în detenţie administrativă după ce a condus fără permis

Dublul campion olimpic Sun Yang, în detenţie administrativă după ce a condus fără permis

Sun îşi va ispăşi pedeapsa într-un centru de detenţie pentru cei care au săvârşit delicte minore. Acest centru este diferit de o închisoare.

De asemenea, sportivul a fost amendat, însă suma nu a fost dată publicităţii.

Sun Yang şi-a cerut scuze, luni, după ce a condus fără permis în week-end şi maşina în care se afla a fost lovită de un autobuz. Sun, care a obţinut medalia de aur în probele de 400 şi 1.500 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Londra, şi-a recunoscut greşeala, într-un mesaj postat pe reţeaua Weibo, echivalentul chinez al Twitter-ului.

Automobilul Porsche Cayenne, pe care l-a condus Sun Yang, fusese împrumutat de sportiv de la un apropiat. Maşina a fost lovită din spate de un autobuz, în oraşul Hangzhou.

Accidentul a fost unul uşor, însă extrem de mediatizat în China, iar ulterior s-a descoperit că multiplul campion mondial a condus fără permis.

Sun Yang, în vârstă de 21 de ani, şi-a justificat fapta spunând că are "prea puţine cunoştinţe juridice" şi că este "foarte ocupat cu antrenamentele".

Aceste declaraţii ale sale au atras criticile internauţilor. "Ai diplomă de grădiniţă, sau ce? Chiar şi elevii de şcoală primară ştiu că pentru a conduce îţi trebuie permis", a notat, ironic, un utilizator al Weibo.

"Este o persoană publică. Cum îndrăzneşte să îşi ceară scuze după ce a făcut această greşeală cu bună ştiinţă, bătându-şi joc de vieţile altora?", a scris altul.

"Acest accident a avut un impact imens asupra societăţii şi publicului. Sunt extrem de dezolat şi mă voi gândi bine la ce am făcut", a notat Sun pe Weibo.

Sun risca o amendă de 200 până la 2.000 de yuani (de la 24 la 240 de euro) şi o condamnare la închisoare de până la 15 zile.

Codul rutier este per total prea puţin respectat în China, însă încălcările comise de personalităţi fac obiectul unor dezbateri largi pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici