Dublul Irina Begu/Monica Niculescu a pierdut în semifinalele turneului de la Roma

Perechea formată din româncele Irina Begu şi Monica Niculescu a pierdut, sâmbătă seară, meciul cu dublul Martina Hingis/Sania Mirza (Elveţia/India), scor 3-6, 4-6, în semifinalele turneului de tenis de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii de 2.399.000 euro.

1229 afișări
Imaginea articolului Dublul Irina Begu/Monica Niculescu a pierdut în semifinalele turneului de la Roma

Dublul Irina Begu/Monica Niculescu a pierdut în semifinalele turneului de la Roma (Imagine: Ovidiu Iordachi/ Mediafax Foto)

Partida a durat o oră şi 19 minute. Româncele au început foarte slab şi au fost conduse cu 4-0 în primul set. Au avut apoi o revenire, cu două break-uri consecutive, dar nu au reuşit să egaleze la 4. În setul 2, Hingis şi Mirza s-au aflat mereu în faţă (cu break) şi au controlat jocul.

Pe durata meciului, dublul Begu/Niculescu a avut un procentaj foarte bun al primului serviciu, 73%, dar au concretizat doar 44% dintre punctele jucate cu primul serviciu şi 28% cu serviciul 2. Irina şi Monica şi-au pierdut de şapte ori serviciul, chiar dacă au izbutit 5 break-uri.

A fost a treia întâlnire directă dintre cele două echipe de dublu. Hingis şi Mirza au câştigat toate confruntările în minimum de seturi.

Pentru parcursul foarte bun de la Roma, Irina şi Monica vor primi 350 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 30.920 de euro.

Hingis şi Mirza sunt principalele favorite la câştigarea competiţiei din Italia, se află pe primul loc în clasamentul WTA de dublu şi au patru trofee (printre care Marele Şlem al Australiei) şi două finale în acest an.

Irina Begu (locul 41 WTA la dublu) şi Monica Niculescu (30 WTA la dublu) au jucat doar 5 meciuri în acest sezon împreună.

Tot sâmbătă, Irina Begu a pierdut şi la simplu în semifinalele turneului Premier 5 la Roma, în faţa liderului clasamentului mondial, americanca Serena Williams, scor 4-6, 1-6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici