Premieră pentru tenisul românesc - Irina Begu, astăzi în turneul Premier 5 de la Roma şi la simplu, şi la dublu: "Mă bucur că joc cu Serena Williams în semifinale" - VIDEO

Irina Begu (locul 35 în clasamentul WTA) are parte de o premieră sâmbătă, la Roma. Va juca şi la simplu şi la dublu împotriva marilor jucătoare ale tenisului modial. Ea a declarat, vineri seară, după calificarea în semifinalele turneului WTA Premier 5 de la Roma, că este încântată de faptul că o va întâlni pe Serena Williams (numărul 1 mondial) în cadrul competiţiei din Italia.

7673 afișări
Imaginea articolului Premieră pentru tenisul românesc - Irina Begu, astăzi în turneul Premier 5 de la Roma şi la simplu, şi la dublu: "Mă bucur că joc cu Serena Williams în semifinale" - VIDEO

Irina Begu: Mă bucur că joc cu Serena Williams în semifinale la Roma

De la ora 15.30, alături de Monica Niculescu, Irina Begu va juca împotriva principalelor favorite, liderele mondiale, Martina Hingis şi Sania Mirza. 

De la ora 18.00, va juca împotriva americancei Serena Williams, în semifinala de simplu. Este prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.

Serena Williams: A fost încântător şi plăcut să o văd pe Irina Begu jucând, abia aştept meciul cu ea

Serena Williams, liderul mondial în ierarhia WTA, a felicitat-o pe Irina Begu pentru parcursul pe care jucătoarea din România l-a avut la turneul Premier 5 de la Roma. Turneul de la Roma este o competiţie dotată cu premii în valoare de 2.399.000 euro.

Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma acolo unde va juca împotriva Serenei Williams. Sportiva din Statele Unite ale Americii, numărul 1 mondial, a avut numai cuvinte de laudă la adresa româncei înainte de meciul direct.

"Am văzut-o jucând de foarte multe ori. A jucat multe meciuri împotriva unor sportive de top. A avut multe victorii importante, iar când a pierdut a făcut-o la limită. Sincer, pentru mine a fost încântător şi plăcut să o văd jucând. Abia aştept meciul cu ea", a declarat Williams în cadrul unei conferinţe de presă.

Partida dintre Irina Begu şi Serena Williams se va disputa în această seară, pe terenul central, cu începere de la ora 18:00, ora României.

Irina Begu: Mă bucur că joc cu Serena Williams în semifinale

Irina Begu a învins-o în sferturi pe japoneza Misaki Doi (locul 45 WTA), scor 6-2, 7-6 (3). "Mi-aş dori să fi jucat momentele importante un pic mai bine, să fiu mai relaxată. Încerc să devin din ce în ce mai bine, e greu, pentru că te gândeşti că dacă o să câştigi meciul te califici în semifinale şi intervin emoţiile", a declarat românca la finalul partidei de vineri, pentru DigiSport.

Begu (25 de ani) se va lupta pentru un loc în finala turneului de la Roma cu americanca Serena Williams, liderul mondial WTA. "Mă bucur că joc cu Serena, îmi doream de foarte mult să joc cu ea. Sunt atât de fericită că mă aflu în această fază a turneului. Serena este o jucătoare pe care toată lumea o apreciază", a precizat Irina. Este prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare de tenis.

Irina Begu a avut un parcurs excelent în cadrul turneului de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.399.000 euro. Românca le-a eliminat pe Victoria Azarenka (Belarus, locul 6 WTA) şi Darya Kasatkina (Rusia, 33 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici