Dulgheru, singura jucătoare română calificată în turul trei al turneului de simplu de la Wimbledon

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 31, s-a calificat joi în turul trei al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe italianca Romina Sarina Oprandi, locul 139 WTA, fiind singura româncă rămasă în competiţie la simplu feminin.

40 afișări
Imaginea articolului Dulgheru, singura jucătoare română calificată în turul trei al turneului de simplu de la Wimbledon

Dulgheru, singura jucătoare română calificată în turul trei al turneului de simplu de la Wimbledon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dulgheru s-a impus în 47 de minute şi, pentru prezenţa în turul trei, va primi un cec în valoare de 31.250 de lire sterline.

Românca, debutantă la Wimbledon, va evolua împotriva sportivei estoniene Kaia Kanepi, locul 80 WTA, care a învins-o, tot joi, pe Edina Gallovits, cu scorul de 6-4, 7-5. Dulgheru şi Kanepi nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Alte două românce au fost eliminate, joi, Monica Niculescu şi Raluca Ioana Olaru.

România mai este reprezentată, la simplu, de Victor Hănescu, calificat tot în turul trei al turneului masculin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici