Ecclestone critică noua "eră" a Formulei 1: Este o farsă totală

Administratorul drepturilor comericale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a criticat aspru noile schimbări de regulament adoptate pentru sezonul 2014 al principalului sport automobilistic, afirmând că Marele Circ a devenit "o farsă totală".

124 afișări
Imaginea articolului Ecclestone critică noua "eră" a Formulei 1: Este o farsă totală

Administratorul drepturilor comericale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ecclestone a făcut aceste remarce după prima sesiune de teste care a avut loc săptămâna aceasta, la Jerez de la Frontera, în Spania. Majoritatea monoposturilor a întâmpinat probleme tehnice încă de la primele tururi parcurse pe pistă, una dintre cele mai grave situaţii înregistrându-se la cvadrupla campioană mondială Red Bull. Piloţii Sebastian Vettel şi Daniel Ricciardo nu au reuşit să efectueze decât zece tururi fiecare, de marţi până joi, din cauza supraîncălzirii motoarelor, iar în această dimineaţă conducerea echipei a decis să încheie mai devreme sesiunea de teste de la Jerez, informează Daily Mail.

"Uitaţi-vă la ultimele zile! Am spus că o să fie aşa, o farsă totală. Ei (n.r. - FIA şi echipele) au insistat pentru aceste motoare noi. Dacă au vrut să concureze în acest fel, ar fi trebuit să se ducă la Le Mans. Toată chestia asta cu noile motoare este absurdă. Publicul vrea zgomot - ceva special, despre asta este vorba în Formula 1 - dar noi avem motoare silenţioase şi circuitele goale", a declarat Ecclestone.

FIA a înlocuit din acest an motoarele V8 de 2,4 litri cu cele V6 turbo de 1,6 litri, în scopul de a reduce consumul de carburant şi emisia de noxe, în încercarea de a face Marele Circ mai prietenos cu mediul înconjurător. Însă omul de afaceri britanic nu crede că aceasta este rezolvarea şi dacă s-ar fi dorit soluţii ecologice, atunci ar fi trebuit obligate echipele să nu mai "plimbe" zeci de "TIR-uri" prin Europa.

"Ei vorbesc de economisirea combustibilului, dar pentru asta nu era nevoie de aceste noi motoare. Ar fi trebuit să aibă "motorhome-uri" mai mici. Apoi ei nu aveau nevoie de atâtea «TIR-uri» plimbate prin toată Europa. Mercedes plimbă 23 de «TIR-uri» cu ei peste tot. Şi dacă s-ar fi dorit cu adevărat să se facă economie de carburant ar fi trebuit oprite astea", a precizat Ecclestone.

Totuşi, Ecclestone a identificat şi un aspect pozitiv: "Partea bună a lucrurilor este că sezonul ar putea fi extrem de interesant, plin de neprevăzut".

Ediţia 2014 a Campionatului Mondial de Formula 1 va începe la 14 martie, cu Marele Premiu al Australiei, de la Melbourne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici