Ecclestone revine la conducerea Formula One Group

Omul de afaceri Bernie Ecclestone, 84 de ani, a revenit la conducerea Consiliului de Administraţie al Formula One Group, care administrează drepturile comeciale ale Marelui Circ, după ce a fost achitat în procesul de corupţie ce i-a fost intentat în Germania, informează presa internaţională.

84 afișări
Imaginea articolului Ecclestone revine la conducerea Formula One Group

Ecclestone revine la conducerea Formula One Group (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La începutul acestui an, britanicul s-a retras din funcţie, după ce a fost acuzat că a mituit un bancher, în cadrul tranzacţiei din 2005, prin care fondul de investiţii CVC Partners a intrat în posesia unei cote din drepturile comerciale ale F1 deţinute de banca BayernLB. Însă Ecclestone şi-a continuat activitatea executivă în cadrul grupului.

În luna august, tribunalul din Munchen a pus capăt procesului de corupţie în care era judecat Bernie Ecclestone, în schimbul achitării sumei de o sută de milioane de dolari (74 milioane de euro) de către omul de afaceri britanic.

O altă revenire în Formula One Group este cea a fostului preşedinte Ferrari Luca di Montezemolo. Între 2012 şi 2014, italianul a reprezentat Scuderia ca director non-executiv în FOG, dar a fost înlocuit după ce a părăsit postul de la Ferrari. El revine acum în aceeaşi poziţie.

Tot ca director non-executiv a fost cooptat şi omul de afaceri britanic Paul Walsh, fost CEO a companiei producătoare de băuturi alcoolice Diageo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici