Echipa de rugbi U Cluj nu se prezintă la meciul cu CSM Bucureşti şi riscă retrogradarea

Jucătorii echipei de rugbi a Universităţii Cluj au refuzat să facă deplasarea la meciul din play-out, cu CSM Bucureşti, din cauza restanţelor salariale ale clubului, şi formaţia ardeleană riscă retrogradarea.

105 afișări
Imaginea articolului Echipa de rugbi U Cluj nu se prezintă la meciul cu CSM Bucureşti şi riscă retrogradarea

Echipa de rugbi U Cluj nu se prezintă la meciul cu CSM Bucureşti şi riscă retrogradarea (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Antrenorul-jucător al formaţiei clujene, Bogdan Voicu, a declarat marţi că a încercat să-i convingă pe sportivi să facă deplasarea, dar aceştia au refuzat categoric.

"Am fost şi aseară la echipă, am încercat să-i conving că nu e bine să nu jucăm. Vom pierde meciul cu 5-0 la masa verde, vom fi amendaţi cu 10.000 de euro şi vom începe campionatul viitor cu 10 puncte în minus în clasament. Fiind meci de play-out, învinsa joacă pentru locurile 7-8, care retrogradează. Băieţii au cerut în primul rând schimbarea biroului secţiei de rugbi, dar şi plata restanţelor salariale pe lunile august-octombrie, cifrate la aproximativ 96.000 de lei. Au avut loc întâlniri cu membri ai Consiliului de Administraţie al clubului, cu directorul executiv Ovidiu Vasu, iar miercuri mai este programată o şedinţă.

Amenda de 10.000 de euro pentru neprezentare nu poate fi plătită de club, aşa că se va ajunge probabil ca banii să fie luaţi tot din restanţele băieţilor. Am încercat să le explic, dar au refuzat în continuare să facă deplasarea la Bucureşti. Nu ştiu câţi vor mai rămâne la echipă şi ce vom face, dar acest lucru nu e benefic rugbiului clujean. Trăim din banii autorităţilor locale, iar dacă anul viitor vom avea de trei ori mai puţini bani ca acum, ce vom face? Cui îi foloseşte decizia lor de astăzi?", a declarat Bogdan Voicu, antrenorul-jucător care s-a aflat în concediu medical în ultimele săptămâni.

El a suferit o fractură de craniu la meciul din 9 octombrie cu Farul Constanţa şi a fost spitalizat până săptămâna trecută.

CSM Bucureşti şi "U" Cluj urmau să joace meciul din play-out marţi, la ora 11.00. "Jucătorii vor sta 30 de minute pe teren, iar apoi se va declara 5-0 pentru gazde. Aşa nu putem ajuta rugbiul clujean, care nu a început nici cu mine, nici cu directorul Vasu, iar cei care vor dori să facă ceva în viitor nu vor mai avea ce", a mai spus Voicu.

Antrenorul echipei de rugby CSM Bucureşti, Daniel Neaga a declarat că este dezamăgit de faptul că formaţia Universitatea Cluj nu s-a prezentat în meciul din play-out-ul Superligii Naţionale, pentru că nu era o problemă ca elevii săi să câştige partida.

"Noi ne-am prezentat pe teren, dar meciul nu s-a mai disputat. Alte motive nu ştiu, decât la nivel de zvonuri, care sunt foarte multe. Sunt dezamăgit că meciul nu a avut loc. Suntem mai aproape de îndeplinirea obiectivului, dar chiar dacă jucam, nu era o problemă să învingem, dar măcar meciul era mai strâns. Acum vom câştiga cu 5-0 prin neprezentarea adversarului", a spus Neaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici