Echipă de scafandrii pentru căutarea degetului lui Fatih Terim

Selecţionerul Turciei, Fatih Terim, a fost supus, duminică, unei intervenţii chirurgicale pentru a i se ataşa o parte dintr-un deget ce îi căzuse în mare în timp ce încerca să desfacă parâma ambarcaţiunii sale pentru a ieşi în larg, informează ajansspor.com.

21 afișări
Imaginea articolului Echipă de scafandrii pentru căutarea degetului lui Fatih Terim

Echipă de scafandrii pentru căutarea degetului lui Fatih Terim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 10.00, în localitatea Golturkbuku din apropiere de Bodrum, unde Terim se afla în vacanţă împreună cu familia, la propria sa vilă, aflată pe malul mării. Tehnicianul a vrut să iasă cu ambarcaţiunea sa în larg, dar în timp ce desfăcea parâma şi-a prins accidental degetul mijlociu de la mâna dreaptă şi o parte a acestuia s-a rupt şi a căzut în mare, fiind recuperată de un scafandru. Selecţionerului Turciei i s-a acordat primul ajutor la un spital din zonă. Apoi, Terim a fost transportat cu un avion privat la Istanbul, unde a fost operat la spitalul Acibadem.

Terim va rămâne internat cel puţin o săptămână. "Degetul a fost cusut la loc, cu ajutorul tehnologiei şi tehnicii de care dispunem. Însă la astfel de răni, riscurile continuă să existe o săptămână sau 10 zile. De aceea, Fatih Terim va rămâne sub supraveghere în spital cel puţin o săptămână - 10 zile. Circulaţia sângelui este bună în degetul respectiv. Dar situaţia se poate schimba", a explicat chirurgul Ufuk Nalbantoglu, după operaţie.

El a precizat că, după ruperea degetului, s-a intervenit foarte rapid pentru ca Terim să fie transportat la Istanbul şi că operaţia a durat aproximativ 5 ore. "S-a intervenit într-un timp record. Vârful degetului îi căzuse în mare. Au intrat în apă scafandrii ca să îl găsească. Apoi, foarte rapid, în aproximativ şase ore, Terim a fost adus cu un avion privat la spitalul nostru", a spus Nalbantoglu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici