Echipa feminină de gimnastică a României, cinci medalii la reuniunea de la Lilleshall

Echipa feminină de gimnastică a României a obţinut cinci medalii la reuniunea de la Lilleshall, desfăşurată sâmbătă şi duminică, la care au mai participat Marea Britanie şi Portugalia.

716 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de gimnastică a României, cinci medalii la reuniunea de la Lilleshall

Sandra Izbaşa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concursul pe echipe desfăşurat sâmbătă a fost câştigat de echipa ţării gazdă, Marea Britanie, care a acumulat un punctaj total de 229.450 puncte, iar România a adunat 227.900. Portugalia a deplasat doar două gimnaste.

România a deplasat gimnastele Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Diana Bulimar şi Cătălina Ponor.

Duminică, la individual compus a câştigat britanica Hannah Whelan (57.950 puncte), urmată de Amelia Racea (57.300) şi Ana Porgras (57.050). Delegaţia României a mai cucerit două medalii, la sărituri - Raluca Haidu (14.725) şi la bârnă - Ana Porgras (15.250). Beth Tweedle a câştigat finalele la paralele (15.325) şi sol (14.950).

"A fost o competiţie foarte utilă pentru noi. Acum toată lumea priveşte spre Campionatele Mondiale de la Tokyo. A fost important să testezi nivelul de pregătire în faţa unor brigăzi de arbitri, conform standardelor de concurs, astfel ca, în cele zece zile care au mai rămas să putem face ajustările necesare şi, apoi, sperăm, să concurăm cât mai bine la Tokyo. De altfel, scopul principal al Campionatelor Mondiale îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, motiv pentru care ele reprezintă doar o etapă în planul pregătirilor noastre pentru Londra 2012", a declarat duminică, la finalul competiţiei, antrenorul coordonator al lotului României, Octavian Bellu.

El a făcut referiri şi la Cătălina Ponor, campioana olimpică din 2004, care a evoluat doar la trei din cele patru aparate: "Ea a revenit în concurs după patru ani, iar în aceste ultime şase luni, de când şi-a făcut reintrarea, a avut un spectaculos salt. Cred că va continua să progreseze, astfel ca să fie în cea mai bună formă la Londra, anul viitor".

Pentru echipa feminină a României reuniunea de la Lilleshall a fost ultimul test înaintea participării la Campionatele Mondiale din Japonia, programate între 7-16 octombrie, primele opt echipe clasate, plus toţi medaliaţii, obţinând calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici