Echipa feminină de spadă a României îşi păstrează titlul mondial

Echipa feminină de spadă a României, formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Dinu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania, după ce a învins, duminică, în finală, cu scorul de 27-26, reprezentativa Chinei.

416 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de spadă a României îşi păstrează titlul mondial

Echipa feminină de spadă a României îşi păstrează titlul mondial (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Româncele au obţinut titlul mondial pentru a doua oară consecutiv, după ce s-au impus şi în 2010, la Paris, în aceeaşi formulă, în finala cu Germania.

Pentru China au concurat Xiaojuan Lu, Na Li, Yujie Sun şi Anqi Xu.

La ediţia de la Catania a CM, echipa feminină de spadă a României a acces direct în turul doi, în care a eliminat Marea Britanie, scor 45-3. În sferturile de finală, româncele au trecut de Polonia, scor 37-33, şi în semifinale de Germania, scor 24-23.

România a mai obţinut două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, tot la spadă, însă la individual feminin, prin Anca Măroiu şi Ana Maria Brânză, învinse în semifinale de Na Li, respectiv Yujie Sun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici