Echipa finanţată de George Becali a pierdut litigiul cu CSA şi nu mai poate folosi numele Steaua / George Becali: Nu mă afectează cu nimic

FC Steaua, echipa finanţată de George Becali, a pierdut, miercuri, litigiul la Curtea de Apel cu Clubul Sportiv al Armatei şi nu mai are dreptul să folosească numele Steaua Bucureşti. Decizia va putea fi, însă, atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

829 afișări
Imaginea articolului Echipa finanţată de George Becali a pierdut litigiul cu CSA şi nu mai poate folosi numele Steaua / George Becali: Nu mă afectează cu nimic

Echipa finanţată de George Becali a pierdut litigiul cu CSA şi nu mai poate folosi numele Steaua (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Becali este încrezător că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe, unde poate ataca decizia, îi va face dreptate. În caz contrar, este decis să nu renunţe la denumirea FCSB, pe care o va traduce în Fotbal Club Sportiv Becali.

"Dacă sunt sănătos şi familia mea este sănătoasă, primesc liniştit toate lucrurile lumeşti. Ce credeţi, mi-a făcut mie vreun rău? Nu. A făcut rău României, a făcut rău suporterilor. Ce rău îmi face mie că schimb numele? În România, nu te ataşezi nimic. În România, e totul numai după ureche şi după vânt.

Există o judecătoare la Curtea de Apel căreia i-am făcut eu plângere penală într-un schimb de terenuri. Ori au intervenit serviciile militare şi cu ei nu te pui, cu FBI, CIA. Mai avem recurs. Dacă e definitivă şi îmi spune că trebuie să-l schimb, îl schimb... FCSB. Adică Fotbal Club Sportiv Becali. Şi tot nu schimb marca.

Nu mă afectează cu nimic, pentru că nu numele e problema mea. Pentru mine e şi o provocare ca să vedem noi dacă spiritul românesc este împotriva legii sau e cu adevărul, cu Becali. Atunci se va demonstra dragostea românilor pentru mine", a declarat Becali la DigiSport.

Echipa finanţată de George Becali a pierdut litigiul cu CSA şi nu mai poate folosi numele Steaua

"În dosarul nr. 31705/3/2015 - Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele "Steaua", "Steaua Bucureşti" sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor "Steaua Bucureşti" din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii. Obligă pe intimata pârâtă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică", este decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Această decizie vine la 10 zile după ce CSA Steaua a anunţat că va înfiinţa o echipă de fotbal la seniori, cu numele "Steaua Bucureşti", pe care o va înscrie în sezonul viitor al Ligii a 4-a, sub coordonarea lui Marius Lăcătuş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici