Echipa Petrolul Ploieşti va primi trei milioane de euro de la Consiliul Local pentru performanţe

Echipa de fotbal Petrolul Ploieşti va primi trei milioane de euro de la Consiliul Local pentru performanţele obţinute în acest sezon competiţional, primarul oraşului anunţând, vineri, că autorităţile vor vira 1,2 milioane euro în conturile echipei până în 10 iulie, restul fiind plătit în tranşe.

411 afișări
Imaginea articolului Echipa Petrolul Ploieşti va primi trei milioane de euro de la Consiliul Local pentru performanţe

Echipa de fotbal Petrolul Ploieşti va primi trei milioane de euro de la Consiliul Local pentru performanţe (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, şi acţionarul majoritar al FC Petrolul Ploieşti, Daniel Capră, au stabilit, vineri, modul în care echipa de fotbal ploieşteană va primi de la autorităţile locale suma de trei milioane de euro din bugetul local, promisă în urmă cu câteva luni, a anunţat, vineri, printr-o declaraţie remisă presei, primarul municipiului Ploieşti,.

Astfel, conform declaraţiei lui Iulian Bădescu, până la sfârşitul acestei luni Consiliul Local Ploieşti va adopta regulamentul prin care vor fi acordaţi banii, iar până pe data de 10 iulie, când Petrolul Ploieşti va întâlni Steaua Bucureşti în Supercupa României, autorităţile locale vor vira în conturile echipei peste 1,2 milioane de euro.

Restul de bani până la trei milioane de euro va fi virat în conturile FC Petrolul Ploieşti în mai multe tranşe, pe toată durata sezonului competiţional 2013 - 2014, a precizat primarul Ploieştiului.

În data de 20 decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat hotărârea nr. 466, "privind cooperarea municipiului Ploieşti cu Asociaţia comunitară "Lupii Galbeni 2012" în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local, având ca obiectiv principal susţinerea şi promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti".

Prin această hotărâre, autorităţile locale au încheiat un contract între municipiul Ploieşti şi Asociaţia "Lupii Galbeni", prin care autorităţile locale îşi asumă obligaţia de a asigura sume în cuantum de milioane de euro, în funcţie de rezultatele echipei de fotbal, banii urmând a fi asiguraţi de la bugetul local şi achitaţi jucătorilor echipei şi staff-ului (antrenor, masor, medic, asistent, kinetoterapeut, preparator fizic, manager sportiv) cu titlu de salarii, rate contractuale, premii sau sponsorizări. Conform contractului care face parte din hotărârea adoptată de Consiliul Local Ploieşti şi care este valabil pe o perioadă de cinci ani competiţionali începând cu sezonul competiţional 2012 - 2013, echipa de fotbal ploieşteană primeşte un milion de euro de la bugetul local în cazul în care se clasează pe unul din locurile 10 - 6 în Campionatul Naţional de Fotbal - Liga I, iar suma creşte la două milioane de euro în cazul în care echipa se clasează pe unul din locurile 1 - 5 în Liga I. Acelaşi contract prevede de asemenea acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local în cazul câştigării Cupei României de către echipa ploieşteană.

Prin acelaşi contract, echipa de fotbal se obligă să utilizeze sumele alocate de la bugetul local exclusiv pentru plata salariilor, ratelor contractuale, premiilor sau sponsorizărilor cuvenite jucătorilor şi staff-ului.

Vineri, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Petrolul, Daniel Capră, primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a afirmat că autorităţile locale nu dispun momentan de lichidităţile necesare acoperirii contractului de asociere.

De altfel, Iulian Bădescu a recunoscut că nu credea că formaţia prahoveană îşi poate îndeplini obiectivele.

Câteva ore mai târziu, Bădescu a revenit, anunţând că autorităţile ploieştene vor vira până pe 10 iulie peste 1,2 milioane euro în conturile echipei.

În declaraţia făcută publică vineri după-amiază, Bădescu susţine că implicarea în susţinerea sportului de performanţă nu va afecta niciunul dintre obiectivele pe care le-a comunicat public.

Anul acesta, la votarea de către Consiliul Local a bugetului municipiului Ploieşti, primarul Iulian Bădescu a anunţat că nu îşi va putea respecta promisiunea făcută în campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut, promisiune conform căreia fiecare dintre cei peste 60.000 de pensionari din municipiu ar fi urmat să primească "pensie municipală", un ajutor financiar în cuantum de circa 200 de lei lunar de la bugetul local, Bădescu spunând că nu există fonduri pentru alocarea acestui sprijin financiar pensionarilor şi că este posibil ca nici anul viitor "pensia municipală" promisă în campania electorală să nu fie acordată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici