Echipa României, MEDALIE DE AUR la CE de gimnastică de la Bruxelles - VIDEO

Echipa de senioare a României a câştigat, sâmbătă, medalia de aur la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles. România a obţinut aurul continental după patru ani de la ultima performanţă similară.

3039 afișări
Imaginea articolului Echipa României, MEDALIE DE AUR la CE de gimnastică de la Bruxelles - VIDEO

Echipa României, MEDALIE DE AUR la CE de gimnastică de la Bruxelles - VIDEO

Notele gimnastelor antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, obţinute în finala pe echipe, sunt următoarele:

Cătălina Ponor - sărituri - 15.033, bârnă-15.433, sol-14.733

Sandra Izbaşa - sărituri - 15.200

Larisa Iordache - sărituri - 15.058, paralele-14.333, bârnă-14.333, sol-15.033

Raluca Haidu - paralele-13.833

Diana Bulimar - paralele-13.933, bârnă-14.733, sol-14.633.

Cu un total de 176.288 puncte, România a cucerit aurul european, conducând finala de la un capăt la altul, în faţa unor tribune pline de steaguri tricolore.

Vicecampioana europeană a fost Rusia (175.536 puncte).

În primele trei zile de competiţie, delegaţia tricoloră a mai obţinut două medalii de bronz, la nivelul junioarelor, în concursul pe echipe şi la individual-compus, prin Andreea Munteanu.

Programul CE de la Bruxelles include duminică finalele pe aparate la junioare (Andreea Munteanu-la bârnă şi sol, Alina Stănilă-sărituri, Silvia Zarzu-sărituri) şi senioare (Sandra Izbaşa-sărituri, Cătălina Ponor-bârnă, sol, Larisa Iordache-bârnă, sol, Larisa Iordache-paralele).

În 2010, la Birmingham, România a cucerit medalia de bronz în competiţia pe echipe, iar în 2008, la Clermont-Ferrand, pe cea de aur, în lotul de la acea vreme aflându-se şi Sandra Izbaşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici