Echipajul de canoe dublu, medalie de aur, la Campionatul Mondial de la Poznan

Echipajul masculin de canoe dublu, format din sportivii Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, a câştigat sâmbătă, medalia de aur, pe distanţa de 1000 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan (Polonia).

35 afișări
Imaginea articolului Echipajul de canoe dublu, medalie de aur, la Campionatul Mondial de la Poznan

Echipajul de canoe dublu, medalie de aur, la Campionatul Mondial de la Poznan

Echipajul tricolor a luat startul pe culoarul şapte, încheind cursa de 1000 de metri cu medalie de aur, în pofida atacului puternic al campionilor olimpici din Belarus, fraţii Bahdanovich, de pe ultimii metri. În urmă cu o lună, Dumitrescu şi Mihalachi au cucerit şi medalia de bronz, la CE din Spania, în aceeaşi probă.

Tot sâmbătă, România a cucerit prima medalie la masculin, argint, prin echipajul C4 masculin, format din sportivii Gabriel Gheoca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion şi Florin Comănici. De asemenea, în finală la canoe simplu, Silviu Simioncencu s-a clasat pe locul cinci.

Echipajul masculin de kaiac patru, format din sportivii Traian Neagu, Iustin Porcăraşu, Vasile Ştefan şi Toni Ioneticu, s-a clasat sâmbătă, pe locul opt, în finală la 1000 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan. Kaiaciştii tricolori au luat startul pe culoarul şapte, într-o cursă dominată din start de Franţa, Belarus şi Germania, urmate de România, care a încheiat până la urmă distanţa de 1000 de metri pe locul opt.

Echipajul feminin de kaiac dublu, format din sportivele Bianca Pleşca şi Irina Lauric, s-a clasat sâmbătă, pe locul 9, în finala la 1000 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan. Medalia de aur a revenit Ungariei, urmată de echipajele Germaniei şi Rusiei.

Finala feminină de kaiac dublu a încheiat sesiunea de dimineaţă a zilei de sâmbătă, la CM de la Poznan. Sportivele tricolorele au luat startul pe culoarul doi, încheind cursa de 1000 de metri, pe locul 9, ultimul.

Obiectivul sportivilor români este obţinerea unei medalii, atât în probele de kaiac, cât şi în cele de canoe, plus câte o clasare pe locurile 4-6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici