Echipajul feminin al României de canoe dublu 500 metri, locul 5 la CM de la Szeged

Echipajul feminin al României de canoe dublu 500 de metri s-a clasat, sâmbătă, pe locul 5, la Campionatele Mondiale de la Szeged.

87 afișări
Imaginea articolului Echipajul feminin al României de canoe dublu 500 metri, locul 5 la CM de la Szeged

Echipajul feminin al României de canoe dublu 500 metri, locul 5 la CM de la Szeged (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Paula Poştaru şi Valentina Poştaru au încheiat cursa pe distanţa de 500 de metri, cu timpul de două minute 13 secunde şi 310 miimi, proba fiind câştigată de duetul canadian Vincent-Nicholson (2:01.028), urmat de podium de rusoaicele Ganina-Marasanova (2:03.440) şi de unguroaicele Takacs-Baravics (2:08.534).

Delegaţia României a câştigat deja trei medalii, aur prin echipajul Dumitrescu-Mihalachi (canoe 500 metri), argint prin echipajul Gabriel Gheoca, Cătălin Costache, Mihail Simion şi Florin Comănici (canoe patru 1000 metri) şi din nou aur, prin Iulian Şerban (kaiac 200 metri, din cadrul competiţiei de paracanoe, rezervată persoanelor cu dizabilităţi).

România mai are reprezentanţi în alte opt finale, din care cinci sunt programate sâmbătă.

Delegaţia României la CM de la Szeged include 15 băieţi şi 9 fete, obiectivele impuse fiind de câştigare a câte unei medalii într-o probă olimpică şi una neolimpică, plus două clasări pe locurile 4-6. Oficialii FR Kaiac-Canoe au declarat înaintea plecării la Szeged că speră şi la patru calificări la Jocurile Olimpice, şansele cele mai mari avându-le sportivii care vor concura în finale la C2 1000 metri, C1 500 metri, K4 1000 metri (masculin şi feminin).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici