Echipele calificate la turneul final al CE de handbal feminin din 2010

Preliminariile Campionatului European de handbal feminin din luna decembrie s-au încheiat, duminică, iar 14 echipe naţionale, printre care şi cea a României, s-au calificat la turneul final, găzduit de Danemarca şi Norvegia.

52 afișări
Imaginea articolului Echipele calificate la turneul final al CE de handbal feminin din 2010

Echipele calificate la turneul final al CE de handbal feminin din 2010 (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Conform regulamentului, la turneul final s-au calificat primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe preliminare, care se alătură astfel echipelor naţiunilor gazdă, Danemarca şi Norvegia.

Reprezentativele calificate sunt următoarele:

Grupa I - Ucraina (locul I), România (locul II)

Grupa II - Ungaria, Suedia

Grupa III - Franţa, Islanda

Grupa IV - Germania, Slovenia

Grupa V - Spania, Serbia

Grupa VI - Muntenegru, Rusia

Grupa VII - Croaţia, Olanda.

Echipele Danemarcei şi Norvegiei sunt calificate din oficiu, fiind gazdele turneului final din luna decembrie.

Tragerea la sorţi a meciurilor din grupele CE din luna decembrie va avea loc în 5 iunie, la Odense, în pauza meciului dintre Danemarca şi Norvegia, programat cu ocazia împlinirii a 75 de ani de existenţă ai forului naţional danez.

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României a ocupat locul cinci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici