Edi Iordănescu, noul antrenor al echipei FCM Târgu Mureş

Tehnicianul Edi Iordănescu, care şi-a reziliat înţelegerea cu Fortuna Brazi, a semnat, joi, un contract pe două sezoane cu echipa FCM Târgu Mureş, din Liga a II-a.

238 afișări
Imaginea articolului Edi Iordănescu, noul antrenor al echipei FCM Târgu Mureş

Edi Iordanescu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă, Edi Iordănescu a declarat că şi-a propus să "construiască de la zero" o "echipă competitivă şi ofensivă" şi că se gândeşte la un sistem de joc în care să formeze o echipă omogenă şi care "să acţioneze şi reacţioneze unitar".

"Am ales să mă implic într-un proiect care are la bază nişte oameni care au o pasiune foarte mare pentru fotbal şi pentru sport în general, într-un oraş cu tradiţie în fotbal. Am găsit o infrastructură sportivă foarte bună, care rar se întâlneşte în campionatul românesc şi acestea sunt nişte atuuri cu care eu cred că pot construi o echipă competitivă, care să readucă lumea la stadion, aici, în Târgu Mureş şi să-i facă pe suporterii echipei mândri. E un proiect pe doi ani, sunt modificări importante chiar la nivelul conducerii, băncii tehnice, dar şi la nivelul grupului vor fi modificări importante, în momentul de faţă vorbim probabil de 15 până la 18 jucători noi, deci vorbim de o muncă luată de la zero. Doresc să creez o echipă care să fie competitivă, să aibă o abordare ofensivă", a spus Edi Iordănescu.

Acesta a precizat că nu se gândeşte neapărat la "nume mari", ci mai degrabă la "jucători tineri ce pot să crească" şi că şi-a schiţat deja numele unor jucători pe care i-ar dori la echipă, din Liga I şi Liga a II-a, "cu potenţial". Iordănescu spune că este interesat atât de calitatea fotbalistică a jucătorilor, dar şi de cea umană, întrucât "la nivelul jucătorilor din România există o mare problemă de mentalitate".

"Este un avantaj în acest lucru, că vor fi mulţi jucători noi, deja avem o filosofie, eu mă gândesc deja la un sistem şi putem face selecţia foarte atenţi, echilibraţi şi să găsim jucători de profil pe fiecare post, aşa cum eu consider că avem nevoie. În baza filosofiei pe care o am, vom încerca să identificăm jucători şi să-i aducem aici. (...) Sigur, promovarea în Liga I ar fi o realizare foarte mare, dar consider că atunci când mergi în Liga I, e mai important să fii pregătit de Liga I şi să devii o certitudine în Liga I, decât să ne gândim în primă fază la Liga I. Trebuie să facem acest pas, mai devreme sau mai târziu sunt sigur că se va îndeplini şi acest lucru, dar în momentul când echipa va fi în Liga I, aşa cum am spus, să se impună şi să nu aibă riscurile de a se întoarce acolo de unde a plecat", a conchis Edi Iordănescu.

Potrivit tehnicianului, jucătorii noi ar putea semna contracte în valoare de 1.500-2.000 de euro.

Edi Iordănescu urmează să facă echipă cu Daniel Stanciu, din postura de preşedinte executiv, care nu a exclus posibilitatea ca unii jucători să vină gratis.

În aceeaşi conferinţă de presă, Daniel Stanciu a arătat că a avut deja întâlniri cu "factorii locali", care i-au promis implicare totală inclusiv din punct de vedere financiar şi "mână liberă" la echipă, iar venirea sa la FCM Târgu Mureş reprezintă "o provocare". Şi acesta s-a declarat impresionat de baza sportivă, arătând că proiectul îşi propune ca prin "paşi mici, dar bine făcuţi", să se "atace" Liga I "şi de ce nu, cupele europene". Stanciu a arătat că în planurile lui intră şi relansarea centrului de copii şi juniori de la FCM Târgu Mureş. El a refuzat să ofere amănunte de natuă financiară, precum bugetul de transferuri, în condiţiile în care în prezent sunt deschise discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri care ar putea sprijini clubul.

La rândul lor, oficialii clubului au arătat că primul lucru care s-a discutat în Consiliul de Administraţie al FCM a fost achitarea datoriilor. În prezent, clubul ar avea de încasat 2 milioane de lei şi are datorii totale de 1,8 milioane de lei. Pentru o parte dintre jucătorii actuali au expirat sau urmează să expire contractele şi acestea vor fi renegociate. În ce îl prveşte pe Claudiu Bumba, acesta ar urma să se întoarcă de la echipa din Italia la care a activat (n.r. - AS Roma), dar există deja câteva oferte pentru el tot de la cluburi din Italia şi ar putea fi vândut, iar din banii încasaţi să se achite o parte din salariile restante.

Reprezentanţii FCM Târgu Mureş au mai arătat că există discuţii cu o serie de foste glorii, pentru ca acestea să vină la echipă, între acestea numărându-se Ladislau Boloni - în postul de preşedinte de onoare al clubului - şi George Ciorceri - în cazul căruia s-a propus să conducă centrul de copii. Ei au dat asigurări că nu se pune problema insolvenţei clubului - la care există teren, nocturnă şi toată infrastructura, refuzând să comenteze informaţiile potrivit cărora s-ar intenţiona preluarea numelui de ASA Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici