Edin Dzeko a fost ales cel mai bun jucător din 1.Bundesliga 2008-2009

Atacantul bosniac al echipei VfL Wolfsburg, Edin Dzeko, a fost ales cel mai bun jucător din 1.Bundesliga 2008-2009, de către ceilalţi jucători din campionatul Germaniei, a anunţat publicaţia Kicker, citată de AFP.

1 afișare

Dzeko, al doilea golgheter al ultimei ediţii din 1.Bundesliga (26 de goluri, dintre care 20 marcate din ianuarie), a adunat 25,8 la sută din voturi, faţă de 22,3 la sută ale coechipierului său, brazilianul Grafite, care a marcat 28 de goluri în campionat.

Dzeko, 23 de ani, la VfL Wolfsburg din 2007, a trezit interesul unor mari cluburi europene, printre care AC Milan şi Arsenal Londra.

Brazilianul Diego, care va părăsi formaţia SV Werder Bremen pentru a pleca la Juventus Torino, a ocupat poziţia a treia în acest top (15,5 la sută), în faţa internaţionalului Mario Gomez de la VfB Stuttgart (14 la sută) şi a unui alt jucător de la VfL Wolfsburg, Zvjezdan Misimovic (7,6 la sută).

Astfel, internaţionalul francez de la FC Bayern Munchen, Franck Ribéry, nu a prins primele cinci locuri, după ce fusese ales cel mai bun jucător în ediţia precedentă şi în turul campionatului abia încheiat.

Cei 264 de fotbalişti profesionişti care au votat l-au desemnat drept cel mai bun portar pe internaţionalul german de la Hannover '96, Robert Enke (18,9 la sută), urmat imediat de internaţionalul elveţian al echipei VfL Wolfsburg, Diego Benaglio (15,4 la sută).

Cel mai bun antrenor a fost desemnat, evident, Felix Magath (54,9 la sută), care a adus primul titlu de campioană formaţiei VfL Wolfsburg.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici