Eduard Irimia a lansat circuitul WAKO Pro World Grand Prix

Promotorul Eduard Irimia şi preşedintele WAKO (World Association of Kickboxing Organizations), Ennio Falsoni, au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, lansarea noului circuit de K1 Pro World Grand Prix.

6 afișări

Eduard Irimia a declarat că îşi doreşte ca România să devină un punct de reper în sportul de contact. "Este un moment dificil pentru toţi promotorii, managerii şi sportivii implicaţi. Asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi să facem faţă acestei provocări, prin lansarea unui nou produs cu acoperire globală. Dorim ca România să devină un reper foarte clar în acest sport, cu tot ce decurge din acest lucru. Parteneriatul internaţional cu WAKO permite o desfăşurare a galelor oriunde în lume, dar eu am preferat să le aducem în ţara mea, pentru că ştiu că este un sport în ascensiune şi care stârneşte foarte mult interes. România este mult mai stabilă din acest punct de vedere decât multe din ţările lumii şi acest lucru a contat în luarea deciziei noastre", a spus Irimia.

Ennio Falsoni a afirmat că rolul lui Eduard Irimia în acest proiect este unul foarte important, datorită experienţei sale în organizarea şi promovarea galelor. "Astăzi anunţăm oficial înfiinţarea WAKO Pro World Grand Prix. Îl avem lângă noi pe Eduard Irimia, care va fi producător tehnic al acestui circuit, deoarece experienţa sa în organizarea şi promovarea unor astfel de evenimente este una foarte mare. El va fi expertul nostru şi avem nevoie de un om ca el", a spus Falsoni.

Circuitul WAKO Pro World Grand Prix va avea o competiţie pe echipe şi una individuală, regulile luptelor fiind cele din K1. La probele pe echipe, pentru început, organizatorii au anunţat prezenţa a opt echipe, Italia, Ungaria, Serbia, Rusia, Franţa, Spania, Croaţia şi România, urmând ca acestea să-şi dispute meciurile în cadrul unor gale organizate în diferiţe ţări. Fiecare echipă va fi formată din cinci luptători, la categoriile de sub 60 kg, 66.8 kg, 75 kg, 81.4 kg şi de 94.1 kg.

Astfel, în România, primul eveniment al acestui nou circuit se va desfăşura la data de 18 martie, la Râmnicu Vâlcea, unde România va întâlni Italia.

Componenţii echipei României vor fi Florin Lupu (60 kg), Ionuţ Atodiresei (66.8 kg), Mihai Barbu (75 kg), Bogdan Stoica (81.4 kg) şi Andrei Stoica (94.1 kg).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici