Elisabeta Lipă: La Jocurile Olimpice toţi sportivii români suntem ca într-o familie

Fosta canotoare Elisabeta Lipă a declarat, luni, la premierea foştilor campioni olimpici de către Fundaţia "Casa Campionilor", că sportivii români sunt ca o familie atunci când participă la o ediţie a Jocurilor Olimpice, indiferent de disciplina pe care o practică.

74 afișări
Imaginea articolului Elisabeta Lipă: La Jocurile Olimpice toţi sportivii români suntem ca într-o familie

Elisabeta Lipă: La Jocurile Olimpice toţi sportivii români suntem ca într-o familie (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"La Jocurile Olimpice cu toţii suntem o familie, fie că eram canotoare, gimnaşti, scrimeri, sau altceva. Important este că mulţi ne-am revăzut după 20 de ani, unii fiind stabiliţi prin SUA, Canada, Franţa sau Germania. Unora nu le venea să creadă că cineva s-a mai gândit la ei. Eu îmi doresc să avem cât mai multe trofee de oferit prin această fundaţie, «Casa Campionilor»", a spus Lipă.

Preşedintele CS Dinamo a adăugat că sportivii care au adus titluri olimpice pentru România trebuie să fie un exemplu pentru copii, precizând că aceştia nu mai sunt atraşi de sport: "Este normal să ne amintim din când în când de cei care au dus numele României pe cele mai înalte culmi. Trebuie să ne amintim de ei şi să fim modele pentru generaţia tânără, care nu prea se încumetă să facă sport. Dacă mă gândesc mai bine, lor nu le mai place nimic, nici sport nu vor, nici să înveţe. Menirea noastră este să nu-i lăsăm de capul lor şi să-i mobilizăm către sport şi către carte. La ora actuală, calculatorul le-a luat minţile tuturor copiilor, părinţii nu mai au timp de ei, astfel că avem mulţi copii bolnavi şi cu probleme".

Elisabeta Lipă, care a primit, luni, din partea fundaţiei "Casa Campionilor" trofeul Campioni de legendă", a afirmat că a avut emoţii în momentul în care toate canotoarele laureate la evenimentul de la Izvorani s-au urcat pe podium. "Astăzi am avut emoţii că n-o să reziste podiumul, când ne-am urcat toate canotoarele acolo. Este bine că am dat greutate podiumului şi îmi doresc să ducem mai departe această tradiţie şi la competiţiile următoare şi să nu ne lăsăm influenţaţi de nimic, nici de criză, nici de lipsa banilor", a adăugat Lipă.

Fundaţia "Casa Campionilor" i-a premiat, luni, pe sportivii români care au format 24 de echipe şi echipaje campioane olimpice, într-o ceremonie organizată la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic "Sydney 2000".

Aflată la cea de-a zecea ediţie, decernarea trofeului "Campioni de Legendă", i-a avut ca protagonişti pe componenţii loturilor de gimnastică feminină, de canotaj şi de kaiac-canoe.

Laureatele ediţiei din 2010 pentru trofeul "Campioni de Legendă" au fost componentele echipelor feminine de gimnastică ce au câştigat aurul olimpic la JO din 1984, 2000 şi 2004, cele de la kaiac-canoe medaliate în 1968, 1980, 1984, 2000 şi echipajele de la canotaj (JO din 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004 şi 2008).

Alte 11 premii speciale au fost oferite gimnastelor Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Daniela Silivaş, lui Mihai Covaliu (scrimă), antrenorilor de canotaj Victor Mociani, Ion Boicu, Adrian David, Nicolae Gioga, Mircea Roman, plus Manoilă Milicin (antrenor kaiac-canoe) şi fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu.

Fundaţia "Casa Campionilor" a decernat până în prezent trofeul "Campioni de legendă" mai multor mari sportivi români: Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Iolanda Balaş, Marta şi Bela Karoly, Ion Ţiriac, Ilie Năstase, echipelor campioane mondiale de handbal (feminine şi masculine), precum şi altor 30 de campioni olimpici în probe individuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici