Emanuel Gyenes a terminat cu bine etapa a doua la Raliul Dakar, după ce a fost la un pas de abandon

  • Sătmăreanul Emanuel Gyenes, participant pentru a 12-a oară la Raliul Dakar, a reuşit luni să ajungă cu bine la finalul celei de a doua etape în competiţia de motociclism
  • El a ajuns al 42-lea în această etapă, la 44,21 minute de învingător, spaniolul Joan Barreda Bort (Honda).
230 afișări
Imaginea articolului  Emanuel Gyenes a terminat cu bine etapa a doua la Raliul Dakar, după ce a fost la un pas de abandon

Sursa foto: Mediafax.ro

Raliul Dakar se defăşoară anul acesta în perioada 1-14 ianuarie 2022, în deşerturile Arabiei Saudite, Emanuel Gyenes concurând, ca şi în anii trecuţi, la categoria Malle Moto (fără asistenţă tehnică), pentru echipa Vectra Racing/Autonet Motorcycle Team, din postura de Legendă a competiţiei.

Începând din acest an, Raliul Dakar se constituie pentru prima dată ca etapă de Campionat Mondial, desfăşurat sub tutela Federaţiilor Internaţionale de Motociclism şi Automobilism.

Etapa de luni, cea de a doua a Raliului Dakar 2022, după un prolog şi o etapă de debut, a fost una de recuperare pentru sătmărean, care în etapa de duminică a avut probleme tehnice şi a fost la un pas de abandon, după propriile spuse.

El a ajuns cu mare întârziere la finişul primei etape a categoriei moto, disputate pe un traseu de 333 km, într-o buclă cu plecare şi sosire la Ha'il.

Gyenes a terminat al 83-lea, prima etapă, primind şi 15 minute penalizare (pentru ratarea unui punct de control), după ce, la kilometrul 120 al probei, motocicleta sa a suferit o defecţiune tehnică, axul de susţinere al blocului motor cedând.

Românul a dus etapa la capăt, însă într-un ritm mult mai lent, sprijinind axul cu piciorul şi având grijă ca acesta să nu cedeze definitiv.

În etapa de luni, disputată între Ha'il şi Al Qaisumah, cu o probă specială pe o distanţă de 338 km, Gyenes a terminat pe locul 42, la 44,21 minute de învingător.

În clasamentul general, britanicul Sam Sunderland (KTM) conduce în faţa francezului Adrien van Beveren (Yamaha), la 2,51 minute, podiumul fiind completat de australianul Daniel Sanders (KTM), câştigătorul din 2018, care a încheiat pe locul 8 în etapa de luni.

Gyenes ocupă locul al 72-lea, la general, fiind la 3 ore şi 13,27 minute distanţă de lider.

La categoria Malle Moto (fără asistenţă tehnică), Gyenes a fost al 4-lea în această etapă, iar la general ocupă locul 11, la 2 ore şi 11,25 minute faţă de lider, lituanianul Arunas Gelazninkas.

Etapa de marţi, are loc între Al Artawiyah şi Al Qaisumah, având o lungime de 555 km, dintre care 368 km probă specială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici