Emanuel Gyenes mai avansează două locuri la general, după etapa a 8-a a Raliului Dakar

Etapa a 8-a a Raliului Dakar a fost încheiată de românul Emanuel Gyenes pe locul 45 la clasa moto şi pe locul 6, la clasa Male Moto (fără asistenţă tehnică). În urma rezultatului de luni, Gyenes avansează două locuri în clasamentul general, până pe 41, în timp ce la Male Moto rămâne pe 5.

272 afișări
Imaginea articolului Emanuel Gyenes mai avansează două locuri la general, după etapa a 8-a a Raliului Dakar

Emanuel Gyenes mai avansează două locuri la general, după etapa a 8-a a Raliului Dakar

Etapa a 8-a s-a defăşurat între Al Dawadimi şi Wadi Ad Dawasir şi a măsurat 830 de km, din care 395 km probă specială, cronometrată.

Pentru că etapa de luni a fost una extrem de solicitantă, organizatorii au pregătit pentru marţi o probă specială de doar 287 kilometri şi au decis ca startul să aibă loc puţin mai târziu decât de obicei (în general, prima motocicletă pleacă din bivuac înainte de 5 dimineaţa şi se află la startul probei speciale chiar la răsărit).

La finalul etapei a 8-a, Sam Sunderland a redevenit lider în clasamentul general al categoriei moto, fiind a 6-a zi în această poziţie pentru pilotul GasGas. El a reuşit chiar să îşi mărească avansul la finalul specialei şi se află acum la 3'45 în faţa lui Walkner şi la 4'43 în faţa lui Van Beveren.

Pablo Quintanilla, locul 4 în clasamentul general, s-a apropiat la 5'30'' de lider graţie locului 2 pe speciala zilei. Celălalt pilot Honda, Joan Barreda, se află pe locul 5, la 14'38'' de lider. Santolino a urcat pe locul 6, dar diferenţa dintre primele locuri ale clasamentului a crescut de trei ori.

Pilotul de la Sherco se află acum la 21'09'' în urma noului lider al clasamentului general Sam Sunderland. Mason Klein, care ar putea fi numit deja revelaţia acestei a 44-a ediţii a Dakarului, a realizat al cincilea timp al zilei, la 8'08'' în urma învingătorului şi ocupă acum locul 10, la 35'26'' în urma englezului şi la trei minute de nimeni altul decât Toby Price.

Pilotul independent Štefan Svitko se află în faţa australianului, pe locul 8, la 27 de minute de singurul pilot oficial GasGas rămas în cursă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici