Emanuel Gyenes urcă pe 21 la general în Raliul Dakar, după etapa a 7-a

  • Riderul român Emanuel Gyenes a încheiat pe locul 23 etapa de duminică, a 7-a, de la Raliul Dakar 2024.
  • Cursa disputată între Riyadh şi Al Duwadimi, pe distanţa de 874 km, cu o etapă specială de 483 km.
  • Etapa i-a adus românului cea mai bună clasare a ediţiei, locul 21, şi în clasamentul general.
79 afișări
Imaginea articolului Emanuel Gyenes urcă pe 21 la general în Raliul Dakar, după etapa a 7-a

Emanuel Gyenes urcă pe 21 la general în Raliul Dakar, după etapa a 7-a

După ziua de pauză, Dakar Rally a programat o etapă a şaptea foarte diversificată şi dificilă, cu multe canioane, râuri uscate, dune de nivel unu şu doi, nisip moale, teren aspru, pietre şi navigaţie dificilă. O parte din secţiunea de dune pe care au parcurs-o concurenţii a fost identică cu cea din etapa a treia, dar în ordine inversă.

Gyenes a terminat etapa pe locul 23, cu un timp de 06H 15' 12'', cea mai bună clasare din această a 14-a participare a sa, rezultat care la finalul zilei l-a clasat pe locul 21 la general.

La clasa moto, Ignacio Cornejo şi-a adjudecat speciala cu 32 de secunde în faţa lui Kevin Benavides şi cu 3′12″ în faţa lui Luciano Benavides - o triplă sud-americană. Aceasta este a treia victorie de etapă a lui Cornejo, un record personal în Dakar. Nacho a câştigat la Al Duwadimi, la finalul etapei a doua, precum şi etapa a patra.

El l-a îndepărtat pe Adrien Van Beveren de pe podiumul general, condus de americanul Ricky Brabec, urmat de Ross Branch, pe doi.

La clasa auto, Sébastien Loeb a câştigat etapa a 7-a din Dakar şi are acum mai mult de 10 minute avans în faţa lui la Carlos Sainz în clasamentul general.

El a terminat în faţa lui Lucas Moraes (Toyota, 7'06') şi a lui Carlos Sainz (Audi, 10'31").

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gyenes,
dakar rally,
loeb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici