Emma Răducanu spune că va avea un nou antrenor până la Australian Open-ul din ianuarie

Jucătoarea de tenis britanică Emma Răducanu participă săptămâna aceasta la turneul de tenis de la Linz, unde este cotată ca favorită principală. Ea le-a vorbit jurnaliştilor înainte de turneu, susţinând că momentan se antrenează singură, dar că până la Australian Open va avea un antrenor.

244 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu spune că va avea un nou antrenor până la Australian Open-ul din ianuarie

Emma Răducanu spune că va avea un nou antrenor până la Australian Open-ul din ianuarie

Nu va fi însă Esteban Carril, nume vehiculat intens în utima perioadă, deoarece acesta este pe cale să se alăture echipei lui Andy Murray, în sezonul următor.

Campioană la US Open, Răducanu a avut o scurtă perioadă de probă cu Carril, luna trecută, dar apreciatul antrenor spaniol a decis că va lucra cu Andy Murray, alăturându-se echipei sale, la Stockholm, unde britanicul participă la un turneu ATP 250.

"Mă simt foarte pozitiv în ceea ce priveşte rezolvarea situaţiei mele cu un nou antrenor", a declarat Răducanu, citată de BBC Sports.

Aflată la Linz, unde este cap de serie numărul unu la turneul Upper Austria Ladies, jucătoarea în vârstă de 18 ani a adăugat: "Am avut câteva probe şi au mers bine, Voi avea pe cineva pe acest post cât mai curând şi sunt foarte încântată să mă pregătesc cât mai bine în pre-sezon. Voi avea un antrenor la Australian Open".

Andrew Richardson a antrenat-o pe Răducanu la US Open, dar parteneriatul lor pe termen scurt nu a fost prelungit.

Ea nu a oferit mai multe detalii cu privire la numire, deoarece înţelegerea cu noul ei antrenor nu a fost încă finalizată, iar ea va fi în Austria doar cu agentul ei şi cu mama ei, Renee.

"Voi fi din nou propriul meu antrenor în această săptămână, ceea ce cred că este foarte bine pentru mine pe termen lung", a adăugat Răducanu.

Răducanu a avut un primul tur liber la Linz şi va juca marţi, în turul doi, cu chineza Wang Xinyu (106 WTA).

Noul număr unu britanic a pierdut luna trecută primul ei meci la Indian Wells, dar a fost apoi sfertfinalistă la Transylvania Open, în România.

Invocând oboseala, Răducanu a fost învinsă greu de Marta Kostyuk ,în optimi. Ea spune că nu s-a simţit bine după turneu, dar a putut să îşi reia antrenamentele joi, după cinci teste PCR negative, pentru Covid-19.

Acesta va fi ultimul turneu al lui Răducanu dintr-un an "suprarealist", care a început cu pregătirea pentru bacalaureat.

"În ianuarie, februarie, martie, nu am pus mâna pe o rachetă de tenis cu adevărat", a adăugat ea.

"18 martie a fost prima mea sesiune pe teren în 2021 - în ianuarie, februarie, martie am stat literalmente la birou, uitându-mă la un perete timp de nouă ore pe zi.

Aşa că simt că în situaţia în care sunt acum, trebuie doar să iau totul aşa cum e şi să mă bucur, pentru că, uitându-mă înapoi la cât de departe am ajuns, este destul de suprarealist."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici