Escrocherie de 1,56 milioane de euro privind biletele la JO de la Vancouver

O bandă de răufăcători din Letonia a cumpărat pe internet, folosind carduri furate, bilete în valoare de aproximativ 1,56 milioane de euro pentru Jocurile Olimpice de la Vancouver, competiţie ce a avut loc în luna februarie.

13 afișări
Imaginea articolului Escrocherie de 1,56 milioane de euro privind biletele la JO de la Vancouver

Escrocherie de 1,56 milioane de euro privind biletele la JO de la Vancouver (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Comitetului de Organizare a JO de la Vancouver (VANOC), reţeaua de infractori numără peste 30 de persoane şi a achiziţionat mii de bilete de pe site-ul "Fan to Fan Marketplace" folosind carduri de credit Visa furate.

Site-ul a fost creat în decembrie 2009, fiind considerat mijlocul oficial şi cel mai sigur pentru fani să revîndă bilete pentru competiţie la orice preţ. Pentru acest serviciu, VANOC a perceput un comision de 10 la sută atât de la persoanele care au vândut cât şi de la cele care au cumpărat bilete.

Operaţiunea letonilor a fost remarcată abia în ultima săptămână de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Vancouver, din cauza valorilor semnificative ale tranzacţiilor pe anumite conturi.

Trei letoni, Maris Latvijas Avens (32 de ani), Andris Stuks (30 de ani) şi Arturs Abroskins (20 de ani), ajunşi în Canada din Marea Britanie, au fost arestaţi de poliţie în momentul în care îşi luau biletele achiziţionate fraudulos.

Stuks şi Abroskins au fost găsiţi vinovaţi de un tribunal provincial din British Columbia, în luna martie. Cei trei au fost deportaţi ulterior.

VANOC, care promite să înapoieze banii tuturor celor care le-au vândut bilete letonilor, negociază în prezent cu firmele de asigurare pentru a vedea dacă acestea pot contribui la acoperirea pierderilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici