Este Benzema pe cale să părăsească Arabia Saudită?

Fotbalistul francez Karim Benzema este tot mai criticat în ultima vreme de către presa saudită şi mai ales decătre suporteri. Criticile la adresa sa s-au inteţit după înfrângerea echipei sale Al-Ittihad în faţa echipei lui Cristiano Ronaldo, Al Nassr, cu un categoric 5-2.

267 afișări
Imaginea articolului Este Benzema pe cale să părăsească Arabia Saudită?

Este Benzema pe cale să părăsească Arabia Saudită?

Karim Benzema a declara că a ajuns fericit în Arabia Saudită după plecarea de la Real Madrid. Jucătorul francez era nerăbdător să înceapă o nouă aventură într-o cultură deosebit de diferită de cea pe care o cunoscuse la clubul albilor.

Primele luni ale lui Karim au decurs fără probleme: goluri, leadership, condiţie fizică excelentă. Dar, în ultima vreme lucrurile s-au schimbat, iar acum, presa saudită relatează că atacantul a părăsit Jeddah.

Totul a început cu înfrângerea categorică a clubului său împotriva lui Al-Nassr. Mulţi fani şi-au atacat starul, iar răspunsul acestuia a fost să-şi închidă conturile personale de socializare, în special Instagram. Nu este pentru prima dată când ia o astfel de decizie. La plecarea sa de la Real Madrid, el a încetat să mai urmărească social media Los Blancos.

Atacantul francez este principala ţintă a fanilor lui Al-Ittihad din două motive: investiţia pe care clubul a făcut-o pentru a-l aduce pe jucătorul câştigător al Balonului de Aur la vremea respectivă şi statisticile sale personale, care sunt departe de ceea ce se aştepta de la un jucător de talia sa.

Acest declin se consideră că a avut un impact considerabil asupra şanselor echipei, care se află acum pe locul 6 în campionat şi a pierdut trei meciuri consecutive.

Situaţia s-a înrăutăţit sâmbătă, întrucât, potrivit presei saudite Al-Riyadiya, Karim nu s-a antrenat joi şi vineri şi a fost exclus din lot pentru meciul cu Al-Taï. În plus, aceeaşi presă susţine că Benzema a părăsit Jeddah fără un motiv aparent, fără să anunţe şi fără să ştie dacă va reveni.

Din fericire pentru Benzema şi Al-Ittihad, meciul de sâmbătă, pentr care Karim nu a fost convocat, a fost amânat pentru miercurea viitoare, din cauza ploii abundente. Nu se ştie dacă până atunci numărul 9 va fi în lotul echipei lui Marcelo Gallardo.

Totuşi, duminică, presa saudită a relatat că Benzema ar fi primit în cele din urmă acordul clubului pentru a pleca din ţară.

Cu 20 de meciuri jucate, în care a marcat 12 goluri şi a oferit cinci pase de gol, Karim trece prin cele mai complicate ore de la plecarea de la Real Madrid. Ţara saudită s-a întors împotriva lui, clubul înţelege că investiţia făcută nu s-a întors sub formă de performanţă, iar fanii îl au pe Hamdallah drept noul lor idol.

Conducerea clubului şi antrenorul Gallardo au timp să rezolve problema până pe 4 februarie, când se încheie vacanţa de iarnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici