Eugen Vasiliu: În 1981, arbitrii s-au vândut pe 50.000 de lei

Eugen Vasiliu, procurorul care a instrumentat dosarul arbitrilor implicaţi în precedentul scandal de proporţii din fotbalul nostru, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, că în 1981, arbitrii s-au vândut pentru sume cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei.

67 afișări
Imaginea articolului Eugen Vasiliu: În 1981, arbitrii s-au vândut pe 50.000 de lei

Eugen Vasiliu: În 1981, arbitrii s-au vândut pe 50.000 de lei

„Ca şi acum, şi atunci ancheta s-a început tot de la banii negri care au fost daţi de către cluburi! Ulterior s-a ajuns la condamnări. Procesul a durat vreo doi ani. Au fost implicate echipe precum FC Braşov, FC Constanţa sau FC Argeş. Au fost nereguli la meciurile dintre aceste echipe... S-a început cu Braşovul", a declarat Vasiliu.

"Veştile despre banii negri au venit tocmai de la muncitori. Se adunau bani de la lucrătorii din diverse cartiere, pentru a se sprijini echipa. Muncitorii au sesizat că banii pe care îi dau ei se duc în alte părţi, că nu primeau nicio justificare pentru ei. În urma plângerilor, Curtea de Conturi a făcut controale prin toate judeţele. În final, au fost opt condamnaţi, restul au fost suspendaţi sau eliberaţi pentru că au cooperat cu autorităţile”, a mai spus Vasiliu.

Citeşte mai multe despre scandalul din fotbalul românesc pe www.evz.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici