Euro-2020: Start al procesului de candidatură pentru găzduirea meciurilor

UEFA a dat start, vineri, procesului de candidatură pentru găzduirea meciurilor din cadrul Campionatului European din 2020, competiţie ce se va desfăşura în 13 oraşe din ţări diferite.

207 afișări
Imaginea articolului Euro-2020: Start al procesului de candidatură pentru găzduirea meciurilor

Euro-2020: Start al procesului de candidatură pentru găzduirea meciurilor

Forul european a adresat o scrisoare federaţiilor naţionale, invitându-le să îşi anunţe candidaturile şi a publicat regulile legate de acest proces.

Federaţiile au termen până în 12 septembrie, la miezul nopţii, pentru a-şi anunţa oficial interesul de a găzdui partide de la Euro-2020, candidând cu unul sau două oraşe.

UEFA va face apoi o selecţie şi va anunţa la 20 septembrie care dintre variante sunt autorizate pentru a candida.

Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13: 12 cuprind trei meciuri din primul tur şi unul din optimi sau din sferturi şi un pachet include semifinalele şi finala. Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federaţiile interesate pot prezenta cel mult două candidaturi, una pentru pachetul special şi una pentru pachetul obişnuit, şi pot prezenta acelaşi oraş pentru cele două pachete sau două oraşe diferite. Vor fi acceptate şi candidaturi ce includ stadioane în stadiu de proiect, cu condiţia ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în 2016.

Printre federaţiile care şi-au anunţat intenţia de a candida pentru găzduirea unor meciuri de la Euro-2020 se numără şi FRF. Preşedintele forului, Mircea Sandu, a declarat în noiembrie 2012 că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA pentru ca Bucureştiul să găzduiască meciuri de la Campionatul European din 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici