EURO U21 2019 | Finala Germania - Spania, de la ora 21:45

Spania şi Germania se vor întâlni la Udine, de la 21:45, în cadrul finalei Campionatului European de tineret, găzduit de Italia şi San Marino.

536 afișări
Imaginea articolului EURO U21 2019 | Finala Germania - Spania, de la ora 21:45

EURO U21 2019 | Finala Germania - Spania, de la ora 21:45

Germanii lui Stefan Kuntz sunt neînvinşi în această ediţie a turneului final, spre deosebire de iberici, care au pierdut primul duel, cu Italia, din cadrul Grupei A. Meciul e în direct la TVR 1.

Ibericii s-au calificat în ultima etapă în semifinale, după victoria categorică în faţa Poloniei, scor 5-0, rezultat care i-a adus pe primul loc în Grupa A, la egalitate cu Italia, dar cu un golaveraj superior. Gazdele turneului au fost eliminate după rezultatul de egalitate dintre Franţa şi România, scor 0-0. De partea cealaltă, Germania a câştigat categoric Grupa B, cu şapte puncte, după un rezultat de egalitate în ultima etapă cu Austria, scor 1-1. În semifinală, nemţii au avut probleme cu tricolorii lui Mirel Rădoi, fiind conduşi cu 2-1 la pauză. Gian-Luca Waldschmidt cu o ”dublă” şi Nadiem Amiri au punctat pentru nemţi în partea secundă, iar aceştia s-au calificat, pentru a doua oară la rând, în finala Campionatului European de tineret.

Spania a avut şi ea emoţii cu Franţa. Fosta adversară a României a deschis scorul din penalty prin Jean-Philippe Mateta, în minutul 16, dar ibericii au întors până la pauză prin golurile lui Marc Roca şi Mikel Oyarzabal. Dani Olmo şi Borja Mayoral au mai punctat în partea secundă, stabilind scorul final, 4-1 pentru Spania.

Este pentru a doua oară la rând când cele două echipe se întâlnesc în ultimul act al Campionatului European U21. În 2017, în cadrul turneului final găzduit de Polonia, Germania s-a impus în faţa Spaniei cu 1-0, prin golul marcat de Mitchel Weiser (Bayer Leverkusen) în minutul 40 al partidei.

Dacă se va impune, Spania o va egala pe Italia la numărul de trofee câştigate în această competiţie. Ultima oară când ibericii au pus mâna pe trofeul U21 a fost în 2013, în faţa Italiei, scor 2-4. Selecţionerul reprezentativei din Peninsulă era nimeni altul decât Devis Mangia, iar Spania avea în componenţă jucători precum David De Gea, Marc Bartra, Isco, Koke, Alvaro Morata, Alberto Moreno sau Thiago Alcantara.

Trofee câştigate la Campionatul European U21:

Italia - 5
Spania - 4
Anglia - 2
Rusia - 2
Olanda - 2
Germania - 2
Suedia - 1
Serbia - 1
Franţa - 1
Cehia - 1

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici