Europeanul de handbal masculin aproape să bată recordul de audienţă de un milion de spectatori

Campionatul european de handbal masculin EHF EURO 2024, a debutat cu un meci cu o asistenţă ce a bătut recordul mondial, pe stadionul Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf, pe 10 ianuarie, competiţia organizată în premieră în Germania propunându-şi de atunci să devină una a recordurilor.

119 afișări
Imaginea articolului Europeanul de handbal masculin aproape să bată recordul de audienţă de un milion de spectatori

Europeanul de handbal masculin aproape să bată recordul de audienţă de un milion de spectatori

Un total de 53.586 de fani, un record mondial de asistenţă pentru un meci de handbal, au fost prezenţi la ziua de deschidere a turneului, depăşind recordul anterior de 44.189 de fani, care fusese stabilit în 2014.

Atmosfera electrizantă de la Dusseldorf a influenţat şi locurile de desfăşurare a turului preliminar din Berlin, Mannheim şi Munchen. În mai multe zile de meci, arenele au fost sold out, iar în toate cele 36 de meciuri din turul preliminar s-a înregistrat o acoperire a capacităţii de 98%, conform organizatorilor. Acest lucru înseamnă că peste 500.000 de fani au fost prezenţi la meciurile EHF EURO 2024.

Conform cifrelor actuale, competiţia este pe cale să atingă pragul de un milion de fani, ceea ce ar marca un alt record în istoria EHF EURO.

Cifrele TV pe pieţele cheie europene au fost la fel de impresionante. Gazdele din Germania au fost urmărite de peste şapte milioane de fani în meciurile din turul preliminar, transmise în format gratuit de ARD şi ZDF. Toate cele trei meciuri au înregistrat o cotă de piaţă de aproape 30 la sută.

În Croaţia, primele două meciuri ale echipei naţionale croate (cu Spania şi cu Austria) au fost urmărite de aproape un milion de persoane fiecare, ceea ce echivalează cu o cotă de piaţă de 50 la sută.

În Danemarca, pofta de handbal continuă. După ce s-a anunţat că 15 dintre cele mai urmărite 20 de programe TV în 2023 au fost meciuri internaţionale de handbal ale echipei naţionale daneze, entuziasmul nu a scăzut nici la începutul anului 2024.

Cele trei meciuri ale Danemarcei din turul preliminar au fost urmărite de între 1,1 şi 1,2 milioane de telespectatori, cele mai bune cifre fiind atinse la ultimul meci din turul preliminar, cel cu Portugalia de luni - un meci urmărit de 1,215 milioane de telespectatori (73,6 % share).

Nici în lumea digitală nu lipseşte entuziasmul. Canalele Federaţiei Europene de Handbal care acoperă EHF EURO 2024 masculin au crescut cu un număr combinat de 67.000 de urmăritori pe Instagram, TikTok, Facebook, X (fostul Twitter) şi YouTube în mai puţin de o săptămână.

Cel mai de succes videoclip a fost un timelapse care arată cum Merkur Spiel-Arena a fost transformat din stadion de fotbal în arenă de handbal în decurs de peste două săptămâni.

Videoclipul a fost vizualizat de 6,2 milioane de ori pe canalul Instagram al EHF EURO şi de alte 2,1 milioane de ori pe TikTok.

EHF EURO 2024 masculin continuă cu runda principală la Hamburg şi Köln. Ultimul weekend cu semifinalele de pe 26 şi meciurile finale de pe 28 ianuarie se joacă tot în Lanxess Arena din Köln.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici