Eva Tofalvi, locul 14 în proba de sprint 7,5 kilometri la JO

Sportiva română Eva Tofalvi s-a clasat, sâmbătă, pe locul 14 în proba de sprint 7,5 kilometri din cadrul concursului de biatlon de la Jocurile Olimpice de la Vancouver, câştigată de Anastazia Kuzmina, din Slovacia, informează site-ul oficial al competiţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Eva Tofalvi, locul 14 în proba de sprint 7,5 kilometri la JO

Eva Tofalvi, locul 14 în proba de sprint 7,5 kilometri la JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tofalvi, care a terminat proba cu timpul 20.45.1, la 49,5 secunde după campioana olimpică Anastasia Kuzmina (19.55.6), nu a avut nicio penalizare. Sportiva română a ocupat aceeaşi poziţie şi la ediţia precedentă a JO, de la Torino.

Poziţia a doua a fost ocupată de sportiva germană Magdalena Neuner, cu timpul 19.57.1, iar medalia de bronz i-a revenit franţuzoaicei Marie Dorin (20.06.5).

Mihaela Purdea s-a clasat pe locul 39, cu un timp mai slab decât cel al câştigătoarei cu un minut, 56 de secunde şi 6 zecimi. Purdea a avut o ratare la tragerea din picioare.

O altă reprezentantă a României, Dana Plotogea, a terminat proba pe locul 49, la 2.16.7 de Kuzmina, ea având două ratări la tragerea din picioare.

Alexandra Stoian a fost cel mai slab clasată româncă din această probă, ea ocupând locul 85, la 4 minute şi 9 secunde de câştigătoare. Ea a avut trei ratări la foc culcat şi una la tragerea din picioare.

În urma acestor rezultate, Tofalvi, Purdea şi Plotogea s-au calificat pentru proba de urmărire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici