Everton a câştigat apelul privind depunctarea, aceasta fiindu-i redusă

  • Clubul Everton şi-a redus punctele de penalizare pentru încălcarea regulilor de profitabilitate şi sustenabilitate din Premier League la şase puncte de la 10, după ce a făcut apel, au anunţat luni clubul şi Premier League.
  • Everton a fost depunctată în noiembrie.
287 afișări
Imaginea articolului Everton a câştigat apelul privind depunctarea, aceasta fiindu-i redusă

Everton a câştigat apelul privind depunctarea, aceasta fiindu-i redusă

"O comisie de apel independentă a ajuns la concluzia că sancţiunea pentru încălcarea de către Everton FC a regulilor de profitabilitate şi sustenabilitate (PSR) din Premier League, pentru perioada care se încheie în sezonul 2021/22, va fi o deducere imediată de şase puncte", a precizat Premier League, conform Reuters.

"Everton poate confirma că o comisie de apel a stabilit ca deducerea de puncte impusă de o comisie independentă din Premier League în noiembrie să fie redusă de la 10 puncte la şase puncte, cu efect imediat", a arătat, la rândul său, clubul, într-un comunicat.

Penalizarea iniţială în ceea ce priveşte punctele a însemnat că Everton a coborât de pe locul 14 în clasament în zona retrogradării. Clubul a depus un apel împotriva deducerii iniţiale, pe care a catalogat-o drept "complet disproporţionată şi nedreaptă".

Everton a recunoscut că a încălcat PSR pentru perioada care se încheie cu sezonul 2021-22, pierderile totale pentru această perioadă ridicându-se la 124,5 milioane de lire sterline, potrivit unei comisii independente. Potrivit regulamentului Financial fair play din Premier League, cluburile au voie să piardă cel mult 105 milioane de lire sterline pe o perioadă de trei ani.

Prin această reducere a depunctării, Everton urcă pe locul 15 în clasament, cu 25 de puncte, la cinci deasupra zonei de retrogradare.

Pe de altă parte, Everton a fost acuzată din nou de Premier League, în ianuarie, pentru o altă încălcare a PSR, alături de Nottingham Forest. O a doua penalizare ar creşte riscul de retrogradare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici