Evgheni Pluşenko şi-a anulat participarea la "Kings On Ice Olympic Gala" din Capitală

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko nu va mai participa la "Kings On Ice Olympic Gala", care va avea loc pe 5 aprilie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, din cauza unei intervenţii chirurgicale efectuate la coloană, la începutul acestei săptămâni, în urma căreia medicii i-au recomandat repaos.

319 afișări
Imaginea articolului Evgheni Pluşenko şi-a anulat participarea la "Kings On Ice Olympic Gala" din Capitală

Evgheni Pluşenko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatorii evenimentului, Amphitrion, în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate la coloană la începutul acestei săptămâni, medicii au hotărât ca perioada de repaos şi recuperare a patinatorului rus să fie mai lungă decât cea estimată iniţial pentru această procedură, Pluşenko fiind astfel nevoit să îşi anuleze prezenţa în turneul programat pentru această primăvară.

Echipa de Aur a Rusiei, reprezentată de perechile Tatiana Volosozhar - Maxim Trankov, Ksenia Stolbova - Fedor Klimov şi Elena Ilinykh - Nikita Katsalapov, va sosi în premieră la Bucureşti cu un spectacol impresionant de patinaj artistic, care va include programe medaliate cu aur la ediţia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci şi momente artistice emoţionante, în semn de prietenie şi susţinere faţă de Evgheni Pluşenko.

Tatiana Volosozhar şi Maxim Trankov formează una dintre cele mai de succes perechi ale patinajului artistic contemporan. Sportivii sunt marii câştigători ai Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci din acest an, obţinând două medalii de aur la proba pe echipe şi la cea pe perechi. Cei doi sunt campionii mondiali ai anului 2013 şi au obţinut de trei ori titlul european şi de două ori marele titlu al Rusiei la Campionatul Naţional de Patinaj Artistic. Remarcându-se în istoria patinajului artistic prin numeroase rezultate în premieră, patinatorii deţin o serie de recorduri sportive, fiind prima pereche câştigătoare a două medalii de aur pentru proba olimpică individuală şi pentru proba pe echipe, prima echipa din istorie ce a reuşit să depăşească limita de 230 de puncte în scorul total al unei competiţii, 150 puncte în programul liber şi 80 puncte în programul scurt.

Ksenia Stolbova şi Fedor Klimov formează, începând cu anul 2009, una dintre perechile celebre ale patinajului artistic rusesc. Cei doi parteneri sunt câştigătorii medaliei de aur la proba pe echipe la Jocurile Olimpice din acest an, a medaliei de argint la proba de perechi a competiţiei, campionii naţionali en-titre ai Rusiei şi de două ori medaliaţi la campionatele europene. Cu zeci de ore de antrenamente săptămânale, perechea îşi propune să continue pregătirea intensă şi să reprezinte cu succes ţara şi la ediţiile din 2018 şi 2022 ale Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Distribuţia Kings On Ice este întregită de Elena Ilinykh şi Nikita Katsalapov, una dintre cele mai iubite perechi de dans pe gheaţă. Ritmurile de slow foxtrot, quickstep şi balet i-au adus aproape în anul 2005, când s-au cunoscut şi au decis să pornească pe drumul performanţei sportive. Luând parte la cele mai renumite competiţtii sportive de gen, perechea este de trei ori medaliată la campionatele europene de patinaj artistic şi de tot atâtea ori câştigătoare a medaliei de argint la Campionatul Naţional de Patinaj al Rusiei. În acest an, cei doi sportivi au obţinut medalia de aur la proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Soci şi medalia de bronz în proba de dans pe gheaţă.

Echipa de Aur a Rusiei se alătură Galei Olimpice Kings On Ice din data de 5 aprilie, completând astfel distribuţia spectacolului formată din cunoscuţi campioni olimpici şi mondiali, printre care Irina Slutskaya, cea mai premiată patinatoare din istoria Rusiei, Stéphane Lambiel, Brian Joubert, Tomáš Verner şi perechea Fiona Zaldua - Dmitri Sukanov.

Biletele pentru "Kings On Ice Olympic Gala" sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, la casa de bilete a Sălii Palatului, dar şi online, pe www.myticket.ro, la preţuri cuprinse între 120 şi 400 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici