Evgheni Pluşenko vrea să participe şi la Jocurile Olimpice de la Soci

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko, care a ameninţat că se va retrage din activitate după ce a ocupat locul doi la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a declarat, sâmbătă, pentru postul canadian CTV, că ar vrea să participe şi la JO din 2014, de la Soci.

33 afișări
Imaginea articolului Evgheni Pluşenko vrea să participe şi la Jocurile Olimpice de la Soci

Evgheni Pluşenko vrea să participe şi la Jocurile Olimpice de la Soci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să rămân în competiţie. Aş vrea să patinez în 2014, la Soci, în Rusia. Vreau să încerc", a spus Pluşenko.

Sportivul rus, campion olimpic în 2006, la Torino, s-a plâns din nou de sistemul de notare, care în opinia sa penalizează asumarea de riscuri. La Vancouver, americanul Evan Lysacek a devenit campion olimpic fără să încerce o săritură cvadruplă, spre deosebire de Pluşenko.

"Gândiţi-vă la programul scurt. Am avut o cvadruplă combinată cu o triplă, iar el a avut doar triple. Arbitrii mi-au dat doar trei puncte în plus. Este total... total... în fine, nu înţeleg. Să spunem că sunt mulţumit de prestaţia mea, dar nu şi de rezultat. Pirueta mea nu a fost rea, paşii nu au fost răi, performanţa mea de aici a fost categoric mai bună decât cea de la Campionatul European (n.r. - Pluşenko s-a impus la Tallinn, în ianuarie), am avut mai multe treceri, mai multă coregrafie", a afirmat Pluşenko.

Evgheni Pluşenko a criticat arbitrii de la Jocurile Olimpice de iarnă şi a ameninţat că se va retrage din activitate, vineri, după ce s-a clasat al doilea, în urma americanului Evan Lysacek, la Vancouver. "Nu mai sunt pregătit să patinez bine şi să pierd", a declarat Pluşenko agenţiei RIA Novosti, după proba masculină în care s-a impus Lysacek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici