EXCLUSIV: Comisia de Disciplină şi-a declarat necompetenţa după o plângere formulată de FC Rapid

Judecarea cazului derbiului Rapid-Steaua, întrerupt în minutul 74 după ce arbitrul a fost lovit de un obiect din tribună, s-a amânat deoarece Comisia de Disciplină s-a declarat necompetentă să judece o plângere a giuleştenilor, care susţin că decizia este neregulamentară, informează surse federale.

10 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Comisia de Disciplină şi-a declarat necompetenţa după o plângere formulată de FC Rapid

EXCLUSIV: Comisia de Disciplină şi-a declarat necompetenţa după o plângere formulată de FC Rapid (Imagine: Mediafax Foto)

"Judecata s-a amânat la cererea Rapidului. S-au ridicat două excepţii. Rapid a formulat o plângere împotriva deciziei arbitrului, susţinând că este neregulamentară. Comisia de Disciplină s-a declarat necompetentă să judece plângerea Rapidului. Pentru a stabili competenţa comisiilor jurisdicţionale (n.r. - Comisiile de Disciplină şi Apel şi Curtea pentru Arbitraj în Fotbal) ale FRF de judecare a deciziilor arbitrului, urmează ca Rapid să formuleze apel la Comisia de Apel, care ar trebui să se judece în cursul zilei de joi. Procedura este necesară pentru a se lămuri dacă aceste comisii jurisdicţionale sunt competente să judece deciziile arbitrului", au explicat, pentru MEDIAFAX, surse federale.

Comisia de Disciplină a FRF a amânat pentru vineri, la ora 12.00, judecarea cazului derbiului Rapid - Steaua, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce din tribună s-a aruncat în teren cu mai multe obiecte, dintre care unul l-a lovit în cap pe arbitrul Alexandru Deaconu. După ce s-a consultat cu ceilalţi arbitri şi cu observatorul, Deaconu le-a cerut organizatorilor să anunţe că va pune capăt jocului dacă în teren va mai fi aruncat un singur obiect, mesajul fiind transmis la staţia de amplificare. În timp ce arbitrul se îndrepta spre locul unde fusese lovit, în dreptul tribunei a II-a, pentru a relua jocul, lângă el a căzut o brichetă, iar Deaconu a fluierat sfârşitul jocului.

Decizia sa, care ar putea duce la pierderea meciului la masa verde de către Rapid, a stârnit nemulţumirea giuleştenilor şi a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat că a făcut "jocurile" Stelei, echipă unde evoluat ca junior. Oficialii rapidişti solicită Comisiei de Disciplină a FRF reluarea jocului din minutul 74, de la scorul de 1-0 pentru formaţia giuleşteană, în timp ce steliştii cer să câştige meciul cu scorul de 3-0, la masa verde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici