Video EXCLUSIV: Patru suporteri au fost identificaţi că au aruncat cu obiecte în teren în Giuleşti (Video ProTv)

Şeful Statului Major al Jandarmeriei, general de brigadă Olimpiodor Antonescu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că au fost identificaţi patru suporteri care au aruncat cu obiecte în teren la Rapid-Steaua.

12 afișări

"Am înţeles că au fost identificaţi patru suporteri care au aruncat obiecte în teren, fiind sancţionaţi. Au şi recunoscut fapta, au fost recunoscuţi şi de către reprezentanţii firmei de pază. Li s-au întocmit procese verbale, au primit sancţiuni contravenţionale, amendă şi interzicerea pe stadioane timp de un an", a declarat şeful Statului Major al Jandarmeriei, general de brigadă Olimpiodor Antonescu.

"Nu putem însă şti dacă respectivii au fost şi cei care au lovit arbitrul şi au aruncat apoi iar, determinând oprirea meciului. E posibil să fie, e posibil să nu fie. Clubul Rapid nu are un sistem de monitorizare video şi nici nu ne-au pus la dispoziţie imagini filmate de ei. Dacă ar fi existat, era mult mai uşor să putem identifica persoanele respective", a mai spus Antonescu.

Antonescu a declarat că aşteaptă sprijinul suporterilor în identificarea persoanei sau persoanelor care au aruncat cu obiecte în teren.

"Nu cred că putem vorbi despre o premeditare, de o infiltrare a unor stelişti, pentru că era sectorul destinat exclusiv suporterilor rapidişti, e greu de crezut că intrau steliştii acolo. Suporterii ar putea participa şi ei la identificarea celor care au aruncat, dacă ar exista sprijinul lor, ar fi mult mai uşor pentru toată lumea, pentru că Rapid riscă sancţiuni drastice. Poate o fi unul dintre cei deja identificaţi, dar e posibil şi să nu fie", a spus el.

Antonescu a menţionat că Jandarmeria a mai sancţionat contravenţional şi alte persoane, înainte de meci, atât fani rapidişti, cât şi stelişti: "S-au dat sancţiuni pentru mai multe contravenţii: nu s-au supus controalelor preventive, au înjurat persoane aflate în staţiile RATB, au folosit expresii triviale la adresa unor persoane de pe stradă, au folosit abonamente care nu le aparţineau, au încercat să folosească acelaşi bilet de două ori".

Olimpiodor Antonescu a afirmat că nu este nici prima, nici ultima oară când s-a aruncat cu obiecte în teren. "Mulţi ne-au acuzat că Jandarmeria nu şi-a făcut bine treaba şi au permis intrarea cu diverse obiecte. La intrare nu se face percheziţie, ci un control preventiv, şi sub presiunea timpului", a menţionat Antonescu.

Jandarmii au întocmit un dosar penal, au dat 28 de amenzi şi patru sancţiuni complementare de interzicere a intrării pe stadion timp de un an în urma incidentelor de la derbiul Rapid - Steaua, întrerupt în minutul 74 după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună.

"Au fost sancţionaţi 28 de suporteri cu amenzi contravenţionale, fiind aplicate şi patru sancţiuni complementare de interzicere a accesului de intrare pe stadion pe timp de un an şi pentru o persoană au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale cu un singur autor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de opunere cu violenţă faţă de forţele de ordine", se arată într-un comunicat de vineri al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

Totodată, Jandarmeria Capitalei precizează că pe baza înregistrărilor video vor fi identificaţi suporterii care au tulburat ordinea publică, aceştia urmând să fie sancţionaţi.

Secretarul Comisiei de Disciplină a FRF, Mircea Călin, a declarat că o decizie în privinţa incidentelor de la derbiul Rapid - Steaua, întrerupt în minutul 74 după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună, va fi luată miercuri.

Călin a precizat că astăzi Comisia de Disciplină va avea o analiză preliminară a documentelor, urmând ca o analiză completă şi judecarea cazului să aibă loc miercuri.

Meciul Rapid - Steaua, derbiul etapei a XXIV-a a Ligii I, a fost întrerupt în minutul 74, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici