Expediţia românească în Pamir a atins vârful Korzhenevskaya

Expediţia românească în Pamir a reuşit, vineri, să-şi îndeplinească scopul propus, atingerea vârfului Korzhenevskaya (7105 m) la 100 de ani de la descoperirea acestuia.

63 afișări
Imaginea articolului Expediţia românească în Pamir a atins vârful Korzhenevskaya

Expediţia românească în Pamir a atins vârful Korzhenevskaya

Vârful a fost atins pe 6 august la ora locală 11.25, după o urcare de cinci ore, la -18 grade Celsius. Ascensiunea a fost efectuatã în stil alpin, cu tabere la 4.200, 5.300, 5.800 şi 6.400 de metri. Traseul, cotat 5A grad rusesc, a avut porţiuni cu pericol iminent de avalanşe şi căderi de pietre, precum şi porţiuni ce necesitau echipament special de escaladă.

Cei patru membri care au plecat în expediţie sunt Adrian Fako (22 de ani), Lucian Roşu (22 de ani), Tiberiu Pintilie (25 de ani) şi Radu Simion (33 ani).

Alpiniştii s-au pregătit timp de nouă luni pentru expediţie. Au făcut pregătire tehnică în Munţii Făgăraş şi în abruptul prahovean şi antrenament de echipă în ture tehnice sau de anduranţă în ţară.

Mai multe detalii despre expediţie pot fi găsite pe site-ul www.pamir2010.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici