Extrema Ada Nechita o înlocuieşte pe Camelia Balint, la CM din China

Extrema dreaptă Ada Nechita ar urma să fie cooptată în naţionala României, pentru CM din China, după ce Camelia Balint s-a accidentat şi este suspectă de ruptură de ligamente la genunchiul drept.

222 afișări
Imaginea articolului Extrema Ada Nechita o înlocuieşte pe Camelia Balint, la CM din China

Extrema Ada Nechita, în locul Cameliei Balint, pentru CM din China (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Ghinioanele se ţin lanţ pentru antrenorul naţionalei Radu Voina, care se vede pus în situaţia de a opera modificări în lotul pentru CM din China, după ce ambele extreme stânga convocate - Valetina Elisei Ardean şi Camelia Balint - au suferit accientări grave la genunchi.

Elisei Ardean a fost operată deja în Belgia de ruptură de ligamente, iar Camelia Balint este suspectă de aceeaşi afecţiune, după accidentarea din meciul susţinut miercuri, de echipa sa, Ştiinţa HCM Baia Mare, cu Rulmentul Braşov.

"Camelia a fost văzută de medicul de la Minaur Baia Mare, care a spus la prima vedere că e vorba de ruptură de ligamente. Jucătoarea va face o rezonanţă magnetică la Cluj, vineri după-amiază, iar rezultatele vor fi interpretate de medicii din Timişoara, unde va fi şi operată, dacă se va impune acest lucru", a declarat vineri, directorul sportiv al echipei băimărene, Daniel Kotecz, pentru MEDIAFAX.

La nivel federal, directorul tehnic al naţionalei, Remus Drăgănescu, a precizat pentru MEDIAFAX că cererea oficială către forul internaţional de profil (IHF) de a aproba o înlocuire pe lista oficială de jucătoare înaintată deja pentru CM, a fost aprobată.

"Decizia în privinţa cooptării unei alte jucătoare pe postul de extremă îi aparţine antrenorului Radu Voina şi va fi anunţată luni. IHF a aprobat schimbarea pe lista oficială, ca urmare a celor două accidentări survenite", a declarat Drăgănescu, pentru MEDIAFAX.

La rândul său, antrenorul Radu Voina a afirmat că extrema Ada Nechita este vizată pentru cooptarea în naţională. În acest caz, naţionala României ar deplasa extremele dreapta Cristina Vărzaru şi Ada Nechita, în timp ce pe stânga ar urma să evolueze Ramona Maier şi Iulia Puşcaşu.

Lotul naţional se va reuni duminică, la Bucureşti, a doua zi fiind programată vizita medicală.

Delegaţia României va pleca la CM din China în 28 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici