Fani stelişti au protestat în faţa stadionului Steaua

Aproximativ 200 de fani ai echipei Steaua s-au adunat, duminică, la stadionul din Bulevardul Ghencea, unde au protestat la adresa finanţatorului Gigi Becali şi au scandat numele antrenorului Cristiano Bergodi, precum şi pe cel al fostului selecţioner Gheorghe Hagi.

23 afișări
Imaginea articolului Fani stelişti au protestat în faţa stadionului Steaua

Fani stelişti s-au adunat în faţa stadionului Steaua şi protestează la adresa lui Becali (Imagine din arhivă; Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Fanii i-au cerut finanţatorului să plece de la Steaua şi au scandat şi împotriva actualului antrenor al Stelei: "Mihai Stoichiţă, eşti o mizerie".

Echipa Steaua disputa, în timpul protestului, meciul împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu, în cadrul etapei a VII-a a Ligii I. Meciul s-a desfăşurat cu porţile închise.

Două echipaje ale Jandarmeriei au asiguta măsurile de ordine la protestul fanilor stelişti.

De asemenea, suporterii au afişat un banner pe gardul stadionului pe care scria: "Vinde Steaua!". Ei au scandat: "Dacă nu pleci din Ghencea/Noi te vom teroriza şi orice s-ar întâmpla, tu de noi nu vei scăpa", "Steaua suntem noi", "La puşcărie, Becali, la puşcărie" sau "Ale, ale, acum fă-ţi bagajele, că te aşteaptă oile".

Fanii au proferat şi injurii la adresa fraţilor Ioan şi Victor Becali şi au aprins trei fumigene.

Suporterii au fost filmaţi şi fotografiaţi de angajaţii Jandarmeriei.

Marius Militaru: Protestul fanilor stelişti nu este autorizat

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că mitingul suporterilor stelişti nu a fost autorizat nici de Primăria Sectorului 6 şi nici de Jandarmerie.

"Mitingul acesta nu este autorizat, este un miting spontan. În mod normal, suporterii sau Asociaţia Suporterilor trebuia să declare acest miting şi la Primăria Sectorului 6 şi la Jandarmerie. Noi am avut o discuţie cu liderii lor şi le-am comunicat să rămână în grup compact şi să nu să recurgă la acte de violenţă", a declarat Militaru pentru MEDIAFAX.

"Ei ne-au spus că nu vor să transforme acest miting împotriva conducerii clubului cu unul împotriva forţelor de ordine şi până acum s-au ţinut de cuvânt. În mod normal, neavând autorizaţie, ar fi trebuit să-i dispersăm, dar în cazul de faţă, având în vedere experienţa în astfel de cazuri, este mai bine să aşteptăm şi să intervenim doar în momentul în care agresează forţele de ordine sau de exemplu încearcă să sară în curtea stadionului", a adăugat Militaru.

Protestul fanilor stelişti s-a încheiat cu aproximativ 20 de minute înainte de finalul meciului

Protestul fanilor stelişti s-a încheiat cu aproximativ 20 de minute înainte de finalul meciului Steaua - Pandurii Târgu Jiu, care s-a disputat pe stadionul din Bulevardul Ghencea, cu porţile închise.

Înainte de a pleca, suporterii stelişti au mai aprins circa zece făclii şi o petardă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici