Fanii care au interdicţie de a intra la meciurile din România pot asista la cele de la Euro-2008

Suporterii români din baza de date a Jandarmeriei care au interdicţie de a intra pe stadioanele din ţară pot asista nestingheriţi la partidele din cadrul Euro 2008, competiţie găzduită anul viitor de Austria şi Elveţia (7-29 iunie 2008), la care va participa şi naţionala de fotbal a României.

3 afișări
Imaginea articolului Fanii care au interdicţie de a intra la meciurile din România pot asista la cele de la Euro-2008

Fanii care au interdicţie de a intra la meciurile din România pot asista la cele de la Euro-2008

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, căpitan Marius Teodorescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că suporterilor români care au interdicţie de a intra pe stadioanele din ţară în urma săvârşirii unor infracţiuni la partidele din competiţiile interne nu li se poate interzice să asiste la meciurile din cadrul Euro 2008. "Conform Ordonanţei 11, suporterilor români care se află în baza de date a Jandarmeriei şi nu au dreptul să intre pe stadioanele din România nu li se poate interzice să asiste la meciuri în afara graniţelor ţării", a spus Teodorescu.

Potrivit acestuia, Jandarmeria Română poate trimite autorităţilor similare din ţările ce vor Campionatul European din 2008 lista persoanelor care au primit interdicţia de a intra pe stadioanele din România, pentru ca acestea să fie monitorizate cu atenţie.

Teodorescu precizează că situaţia s-ar putea schimba dacă legea aflată acum în dezbaterea Parlamentului, iniţiată de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, va fi adoptată. "Situaţia se va schimba în cazul în care legea iniţiată de Dumitru Dragomir va intra în vigoare. Se va putea interzice participarea la o competiţie internaţională. Autorităţile din ţara respectivă nu îi vor putea sancţiona (n.r. - pe cei care încalcă interdicţia de a intra pe stadioane) pentru că nu se supun legilor româneşti, dar cooperarea internaţională ne va permite ca la întoarcerea în ţară să fie pedepsiţi. Pe baza unei probe video, se poate deschide dosar penal pentru nerespectarea unei hotărâri din România. Conform noii legi, sancţiunile vor fi mult mai drastice", a declarat Teodorescu.

Conform Ordonanţei numărul 11 din 2006 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în sport, aflată acum în vigoare, suporterilor care au fost sancţionaţi contravenţional de două ori în decursul unui an pentru săvârşirea unor infracţiuni în interiorul stadioanelor li se interzice accesul la unele competiţii şi jocuri sportive, ca sancţiune contravenţională complementară. În acest moment, în baza de date a Jandarmeriei figurează 19 persoane cărora li s-a interzis accesul pe stadioane din ţară pentru perioade cuprinse între şase luni şi trei ani.

În timpul partidei Bulgaria-România, desfăşurată la Sofia, au avut loc conflicte în care au fost implicaţi mai mulţi suporteri români. Incidentele au izbucnit spre finalul primei reprize a meciului, când în sectorul ocupat de cei aproximativ 300 de suporteri români a izbucnit un conflict între fanii dinamovişti şi cei ai echipei Farul Constanţa, care au făcut deplasarea la Sofia. Jandarmii au intervenit pentru a separa cele două grupuri de suporteri. De asemenea, cu puţin timp înainte de a se fluiera pauza meciului, fanii români au aprins mai multe fumigene, unele dintre ele fiind aruncate spre peluza I a arenei, unde se aflau bulgarii, iar o altă fumigenă fiind aruncată pe teren.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici