Fanii dinamovişti au ironizat intonarea imnului cu alt text, la România-Franţa: Tricolor la tomberon, imnul greşit de un afon, cât vă mai suportăm?

Suporterii dinamovişti prezenţi la meciul cu FC Vaslui au afişat câteva bannere în care au ironizat intonarea imnului naţional cu alt text la partida România-Franţa, din preliminariile Euro-2012, precum şi faptul că la jocul de pe Arena Naţională fanii nu au avut acces cu bannere şi mesaje proprii.

212 afișări
Imaginea articolului Fanii dinamovişti au ironizat intonarea imnului cu alt text, la România-Franţa: Tricolor la tomberon, imnul greşit de un afon, cât vă mai suportăm?

Fanii dinamovişti au ironizat intonarea imnului cu alt text, la România-Franţa: Tricolor la tomberon, imnul greşit de un afon, cât vă mai suportăm? (Imagine: Mediafax Foto)

"Indiferent ce reguli veţi mai inventa, noi mândri tricolorul îl vom flutura", "Tricolor la tomberon, imnul greşit de un afon, cât vă mai suportăm?", "Cu tricolorul pe noile arene nu se vine... dar pseudoartişti ne pot poci imnul fără ruşine?", "Preferăm stadioane vechi şi demodate decât «teatrele» voastre manipulate", au fost mesajele fanilor echipei Dinamo.

Interpretul Marcel Pavel a cântat într-o variantă modificată imnul naţional, marţi, în debutul partidei România-Franţa, scor 0-0, renunţând la versurile "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!", el explicând că a fost alegerea sa, agreată şi de FRF. La o zi după meci, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a declarat că Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Marcel Pavel au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, pentru intonarea imnului naţional cu alt text.

FRF a anunţat, cu o zi înainte de meci, că pe fiecare scaun de pe Arena Naţională spectatorii vor putea găsi steguleţe tricolore şi cartoane colorate pentru coregrafie, ei având interzis accesul pe stadion cu alte bannere sau mesaje. FRF a precizat atunci că la meciul cu Franţa este permisă introducerea numai a acelor steaguri tricolore confecţionate din pânză sau alte materiale asemănătoare, fără suportul din material plastic, metal sau lemn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici