Fanii maghiari, iritaţi după ce au primit pliante informative cu steagul Ungariei prezentat greşit

Fanii maghiari veniţi cu trenul la Bucureşti, sâmbătă, în gara Băneasa, le-au făcut semne obscene jandarmilor şi au strigat "Slugilor!", după ce au primit pliante informative în care steagul Ungariei este prezentat greşit, cu culoarea roşie în partea de jos.

1761 afișări
Imaginea articolului Fanii maghiari, iritaţi după ce au primit pliante informative cu steagul Ungariei prezentat greşit

Fanii maghiari, iritaţi după ce au primit pliante informative cu steagul Ungariei prezentat greşit (Imagine: Mediafax Foto)

Pliantele au fost împărţite la filtrul făcut de Jandarmerie înainte de urcarea suporterilor în autobuzele RATB care îi transportă la Arena Naţională, pentru meciul de fotbal România-Ungaria.

În pliante au fost tipărite regulile pe care suporterii trebuie să le respecte în Bucureşti, implicit în incinta stadionului, amenzile care vor fi date în cazul în care încalcă legile româneşti şi informaţii despre Fan Zone-ul de la Arena Naţională şi despre traseul Budapesta-Bucureşti.

Pe prima pagină a pliantului, steagul Ungariei este prezentat greşit, cu culoarea roşie în partea de jos şi cu cea verde în partea de sus, ceea ce a provocat nemulţumirea fanilor maghiari. Aceştia au strigat, în maghiară, "Slugilor!" şi au arătat semne obscene către jandarmi, iar unii dintre ei au aruncat pliantele.

Materialele informative au sigla Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti şi a Federaţiei Române de Fotbal. Pe ultima pagină a lor sunt tipărite steagurile României şi Ungariei prezentate în mod corect.

Tot la filtrul de la gara Băneasa, un suporter maghiar îmbrăcat cu un hanorac având imprimată harta aşa-numitei Ungarii Mari a fost trimis de jandarmi să îşi lase hanoracul în tren. De altfel, niciun fan maghiar nu a fost lăsat să plece spre stadion cu simboluri ale "Ungariei Mari".

În Bucureşti au sosit cu trenul aproximativ 800 de suporteri unguri.

Meciul România-Ungaria este programat sâmbătă, de la ora 19.00.

Fanii unguri au fost implicaţi în incidente la precedentul meci România-Ungaria, jucat la Bucureşti în 6 septembrie 2013. Atunci, ei au fost recalcitranţi la Gara de Nord, unde au folosit fumigene şi au încercat să forţeze dispozitivele de ordine, dar şi în Centrul Istoric, după ce s-au arătat deranjaţi de prezenţa echipelor de filmare ale televiziunilor de ştiri. Potrivit Jandarmeriei, 16 suporteri unguri au primit ulterior o interdicţie de un an pe stadioane.

În unele incidente au fost implicaţi şi suporteri români, în majoritate ai echipelor bucureştene. Unii dintre aceştia au aruncat cu pietre asupra autobuzelor care duceau fanii unguri la stadion, iar alţii, nemulţumiţi de interzicerea accesului cu băuturi alcoolice pe Arena Naţională, au agresat forţele de ordine. De asemenea, jandarmii au dejucat intenţia unor suporteri rapidişti, stelişti şi dinamovişti de a se bate între ei după terminarea meciului, 41 dintre aceştia fiind duşi la Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici