Fără bilete pe bază de reciprocitate pentru suporteri, în Liga I

Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal întrunit, vineri, a luat decizia de a interzice cluburilor din Liga I să acorde bilete pe bază de reciprocitate în noua ediţie de campionat pentru a stopa participarea galeriilor echipei oaspete la toate partidele desfăşurate în deplasare.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Fără bilete pe bază de reciprocitate pentru suporteri, în Liga I

Cluburile din Liga I nu mai au voie să acorde bilete pe bază de reciprocitate pentru suporteri (Imagine: Mediafax Foto)

"Pe parcursul ediţiei 2009/2010 a campionatului Ligii I, organizat de LPF, în scopul aplicării unor măsuri de natură să stopeze participarea galeriilor echipei oaspete la toate partidele de fotbal desfăşurate în deplasare, în scopul prevenirii incidentelor violente şi a păstrării unui climat de fair-play în stadion şi în afara stadionului, se interzice acordarea de tichete sau alte facilităţi, pe bază de reciprocitate, între clubul gazda (organizator) şi clubul oaspete (vizitator) sau de către clubul oaspete (vizitator), precum şi acordarea oricărui sprijin material, financiar, logistic sau de orice natură de către echipa gazdă (organizatoare) sau oaspete (vizitatoare), direct sau indirect, galeriilor organizate în grupuri de suporteri ale clubului oaspete (vizitator)", se arată în hotărârea nr. 2/30 iulie 2009 a Comitetului Executiv publicată pe site-ul oficial al LPF.

LPF va propune FRF modificarea ROAF şi a Regulamentului Disciplinar pentru a putea sancţiona cluburile care nu respectă hotărârea privind acordarea de bilete pe bază de reciprocitate. "Responsabile de aplicarea acestei hotărâri vor fi atât cluburile gazdă (organizator), cât şi cluburile vizitatoare (oaspeţi), în conformitate cu Regulamentele FRF/LPF ce se referă la respectarea Statutelor, Regulamentelor şi hotărârile luate de FRF şi LPF (Statutul LPF art.19). În acest sens, Comitetul executiv al LPF propune modificarea în consecinţă a Regulamentului privind Organizarea Activităţii Fotbalistice (ROAF) cât şi a Regulamentului Disciplinar (RD), în sensul introducerii unor dispoziţii de natură regulamentară similare ce obligă cluburile gazdă şi vizitator să acţioneze în consecinţă, precum şi introducerea unor norme disciplinare ce permit sancţionarea cluburilor care încalcă aceste obligaţii", se mai arată în hotărârea semnată de preşedintele LPF Dumitru Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici