FC Braşov a învins FC Dinamo cu 2-0 (Galerie foto)

Formaţia FC Braşov a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0) echipa Dinamo Bucureşti într-o partidă contând pentru etapa a XVI-a a Ligii I şi a obţinut prima victorie după o pauză de opt runde.

265 afișări
Imaginea articolului FC Braşov a învins FC Dinamo cu 2-0 (Galerie foto)

FC Braşov a învins FC Dinamo cu 2-0 (Imagine: Mediafax Foto)

Ultima victorie a echipei braşovene a fost obţinută în etapa a VII-a a Ligii I, scor 2-0 (0-0), în deplasare, cu Gloria Buzău, în urma reuşitelor lui Surdu şi Sburlea. De atunci, FC Braşov a reuşit şapte rezultate consecutive d egalitate şi a înregistrat o înfrângere, 1-2, cu Oţelul Galaţi.

Pentru echipa antrenată de Răzvan Lucescu au marcat, sâmbătă, Marian Cristescu '70 şi Mihai Roman '90+2.

1-0: Marian Cristescu a reluat cu capul, din plonjon, de pe linia careului de 6 metri, o centrare venită de pe partea stângă, de la Rui Duarte, şi a deschis scorul la prima sa atingere de balon.

2-0: Un contraatac rapid al gazdelor a fost finalizat cu un şut al lui Măldăraşanu, respins de Lobonţ, balonul a ajuns la Roman care a înscris şi a stabilit scorul final al partidei.

În minutul 25, arbitrul de centru a oprit partida din cauza faptului că nu se mai vedeau marcajele care delimitau terenul de joc. Mai mulţi angajaţi ai clubului braşovean au îndepărtat, cu ajutorul unor mături, zăpada de pe liniile de marcaj ale careurilor, precum şi de pe linia de fund, în timp ce mai mulţi jucători ai celor două echipe şi-au schimbat ghetele. Odată cu reluarea partidei, oficialii braşoveni au adus o minge de culoare portocalie, pentru că balonul de culoare albă folosit până atunci era greu de observat.

În minutul 57, Cătălin Dedu a preluat balonul în marginea careului de 16 metri şi a şutat, din întoarcere, însă balonul a lovit bara stângă a porţii lui Bogdan Lobonţ.

FC Braşov: 16. Stelea - 2. Rui Duarte, 4. Abrudan, 15. Oroş, 25. Senin - 14. Roman, 27. Măldărăşanu, 10. Ilyes, 7. C. Munteanu (18. Cristescu '68) - 17. Dedu (24. R. Surdu '80), 9. Hadnagy (21. Sburlea '59). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Dinamo: 1. Lobonţ - 16. Blay, 18. Goian, 55. Julio Cesar, 2. Diabate - 5. Izvoranu (26. D. Grigore '76) - 22. Torje (28. Miranda '73), 10. Dănciulescu, 20. Ad. Cristea (14. Mitea '84) - 17. An. Cristea, 9. Niculae. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Senin '36, Dedu '77, Surdu '85, Rui Duarte '88, Cristescu '90+1 / Izvoranu '29, Blay '80, M. Niculae '82

Partida a fost arbitrată de Istvan Kovacs (centru), Cristian Nica, Sorin Caia (asistenţi), Lucian Dan (rezervă), în timp ce observatori au fost delegaţi Ion Turculeanu şi Nicolae Pantea.

Meciul de pe stadionul "Tineretului", programat iniţial la ora 14.00, a început cu o întârziere de 22 de minute din cauza ninsorilor abundente de la Braşov. Angajaţii de la stadion au încercat să degajeze terenul încă de la 07.00 - 08.00, dar în primele ore nu au reuşit, deoarece ningea puternic. Pentru a-i ajuta pe angajaţi, au fost aduşi la stadion aproximativ 30 de deţinuţi de la penitenciarul Codlea. Echipa Dinamo a ieşit la încălzire la ora 13.40, iar FC Braşov la ora 13.45, după ce a fost degajată o mare parte a terenului. Ambele formaţii s-au încălzit pe jumătate de teren.

Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, observatorul de joc al meciului, Ion Turculeanu, a decis amânarea partidei cu 15 minute, iar la staţia de amplificare a stadionului s-a anunţat că meciul va fi amânat. În cele din urmă, gazonul a fost degajat de zăpadă, astfel că meciul a început la ora 14.22.

Suporterii ambelor formaţii au protestat faţă de preţul mare al biletelor, fixat de conducerea clubului FC Braşov, prin intermediul unor banere. Astfel, fanii echipei gazdă au afişat mesajul "Preţul biletelor face furori în stilul ăsta pa spectatori", iar suporterii echipei Dinamo au răspuns cu alte două banere: "Suporterul român salută resemnat lumea fotbalului speculant" şi "Caractere defecte donaţi banii pe bilete".

Echipa Dinamo Bucureşti a înregistrat a doua înfrângere consecutivă în Liga I, după 0-1 în etapa precedentă, cu Unirea Urziceni, şi, totodată, a doua partidă consecutivă fără gol marcat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici