FC Liverpool a primit "două oferte excelente" pentru cumpărarea clubului

Conducerea FC Liverpool, club deţinut în prezent de americanii Tom Hicks şi George Gillett, a anunţat că a primit "două oferte excelente" pentru achiziţionarea grupării.

20 afișări
Imaginea articolului FC Liverpool a primit "două oferte excelente" pentru cumpărarea clubului

FC Liverpool a primit "două oferte excelente" pentru cumpărarea clubului (Imagine: Mediafax Foto)

"Conducerea a primit două oferte excelente din punct de vedere financiar pentru cumpărarea clubului şi pentru plata datoriilor de termen lung. O reuniune a avut loc, marţi, pentru studierea şi aprobarea acestor oferte", se arată într-un comunicat al FC Liverpool.

O sursă apropiată negocierilor declarase pentru BBC Sports că cele două oferte ar permite reducerea considerabă a datoriilor de circa 300 de milioane de euro.

Clubul Liverpool a fost scos la vânzare în aprilie de Tom Hicks şi George Gillett pentru 351,4 milioane de lire sterline (403,5 milioane de euro). Proprietarii americani, care nu au fost acceptaţi de fani, au termen până la 15 octombrie să ramburseze la Royal Bank of Scotland un împrumut de 282 de milioane de lire sterline.

Potrivit Sky Sports, unul dintre candidaţii la cumpărarea FC Liverpool ar fi proprietarii Boston Red Sox iar celălalt ar fi un asiatic. Red Sox, echipă de baseball din MLB, aparţine consorţiului New England Sports Ventures, un grup condus de John William Henry II şi Tom Warner.

În plan sportiv, Liverpool ocupă locul 18, retrogradabil, după şapte etape în Premier League.

FC Liverpool este una dintre adversarele formaţiei Steaua în grupa K din Liga Europa. Primul meci dintre cele două echipe a avut loc în Anglia şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 4-1. Următorul meci dintre cele două formaţii va avea loc în data de 2 decembrie, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici