FC Porto va face apel după suspendarea lui Săpunaru

FC Porto a anunţat, pe site-ul oficial, că va contesta la Federaţia Portugheză de Fotbal (FPF) suspendările decise, vineri, în cazul jucătorilor Cristian Săpunaru şi Hulk, ca urmare a incidentelor petrecute după meciul cu Benfica, din 20 decembrie 2009.

51 afișări
Imaginea articolului FC Porto va face apel după suspendarea lui Săpunaru

FC Porto va face apel după suspendarea lui Săpunaru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evident, jucătorii Givanildo Vieira de Sousa (Hulk) şi Cristian Ionuţ Săpunaru vor recurge la Consiliul de Justiţie al FPF pentru repararea unei astfel de decizii grosolane", se arată într-un comunicat al clubului portughez.

Agentul FIFA Victor Becali a confirmat, pentru Mais Futebol, că Săpunaru îşi va ispăşi pedeapsa în România. "Săpunaru nu poate juca în România. El îşi va ispăşi cele patru luni rămase din suspendare la Rapid Bucureşti. FC Porto va face apel şi sperăm ca pedeapsa să fie micşorată", a spus Becali.

Fundaşul echipei FC Porto, Cristian Săpunaru, care a fost împrumutat până la finalul acestui sezon la Rapid, a fost suspendat, vineri, şase luni de Comisia de Disciplină a Ligii Portugheze de Fotbal, iar atacantul brazilian Hulk a fost suspendat patru luni.

Având în vedere că Hulk şi Săpunaru erau deja suspendaţi provizoriu din data de 22 decembrie, cei doi jucători şi-au ispăşit deja două luni din sancţiune. În cazul în care sancţiunea rămâne în vigoare şi după apelul clubului FC Porto, Săpunaru nu va putea reveni pe teren mai devreme de 22 iunie.

Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat, la 12 ianuarie, proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidente ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz, la un meci disputat la 20 decembrie. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident la tunelul de acces la vestiare.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Săpunaru şi Hulk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici